Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Szászmedgyes ellen a Sepsi OSK

Hétközi fordulóval folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a szombaton Aradon vereséget szenvedett Sepsi OSK már ma pályára lép, 15 órától a Medgyesi Gázmetánt fogadja a Sepsi OSK Arénában. A 29 pontos OSK a tizedik, míg a 24 pontos Gázmetán a 13. helyről várja a ma délutáni mérkőzést.

A háromszéki és a Szeben megyei csapat korábban tizenegy alkalommal csapott össze az első osztályban, az örökmérleg meglehetősen kiegyensúlyozott, öt döntetlen mellett háromszor a Sepsi OSK, háromszor pedig a szászmedgyesi alakulat örülhetett győzelemnek. Legutóbb, a szeptemberi odavágón gól nélküli döntetlen született. Labdarúgó 1. Liga, a 25. forduló mai programja: 15 órától Sepsi OSK–Medgyesi Gázmetán, 17.30-tól Kolozsvári CFR–Aradi UTA, 19.55-től FC Voluntari–FC Rapid.

Kocsis Norbert bizalmat kelt

Románia U18-as labdarúgó válogatottja másfél hetes spanyolországi és ciprusi edzőtáborozásra készült, négy mérkőzés volt betervezve, Spanyolország, Norvégia és kétszer Ciprus lett volna az ellenfél. Mint arról beszámoltunk, a turnéra készülő keret tagja Kocsis Norbert, a Sepsi OSK kézdivásárhelyi játékosa is. A Román Labdarúgó-szövetség utólag közölte, hogy a koronavírus-járvány és a Covid-19 betegség terjedésének megfékezését célzó egészségvédelmi rendszabályok miatt az U18-as válogatott külföldi utazása elmarad. A sajtóközlemény úgy fogalmaz, hogy a kötelező Covid-tesztelések üteme okozott gondot, egyelőre nincsenek olyan hírek, hogy egy vagy több játékosnál fertőződést mutattak volna ki. Más székelyföldi játékos ezúttal nincs a keretben, noha régebb egy-egy ilyen névsor elképzelhetetlen volt az FK Csíkszereda játékosai nélkül. Kocsis Norbert behívása annál is inkább figyelemre és tiszteletre méltó, mivel a válogatott csak két (!) vérbeli csatárral számolt volna ez alkalommal, Norbert mellett Atanas Trică kapott behívót az Universitatea Craiovától. Utóbbi Eugen Trică (sz. 1976), az ismert edző, volt válogatott labdarúgó fia, a néhai Ilie Balaci (1956–2018), a 65-szörös válogatott labdarúgó, későbbi edző unokája. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük