Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Cselgáncsbronz Győrben

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK megyeszékhelyi cselgáncsozója, Balogh Hanna bronzérmet szerzett a Győrben megrendezett nemzetközi versenyen. A korosztályos román dzsúdóválogatott tagjaként Balogh Hanna szombaton Győrben lépett tatamira, ahol a helyi ifjúsági (kadet) nemzetközi versenyen 70 kilogrammos súlycsoportjában bronzérmet nyert. Az eseményen hat ország színeiben közel 150 sportoló vett rész, a román küldöttség pedig öt első, egy második, négy harmadik és három ötödik helyezéssel az első helyen zárta a viadal éremtáblázatát.

Bajnoki cím Marosvásárhelyről

Sombaton és vasárnap Marosvásárhelyen tartották meg az ifjúsági I-es birkózók egyéni országos bajnokságának döntőjét, amelyről két éremmel tértek haza a sepsiszentgyörgyi sportolók.

Mintegy 200 sportoló részvételével zajlott az ifjúsági I-es birkózók egyéni országos döntője, amelyen két megyeszékhelyi klub színeiben négy sportoló tette próbára magát. A legjobb eredmény a Sepsi ISK nevéhez fűződik, hiszen az 57 kilogrammos súlycsoportban szőnyegre lépő Kertész Mátyás remek teljesítménnyel nem talált legyőzőre, és közel kétéves kihagyás után ismét bajnok lett. Csapattársai közül Józsa Máté (57 kg) és Buna László (65 kg) bronzmeccset veszítve ötödik helyen végeztek. „Elégedett vagyok a hétvégi eredményünkkel, nagyon örvendek Matyi érmének és bajnoki címének” – nyilatkozta érdeklődésünkre Kertész Dávid, a szentgyörgyi sportiskola edzője.

A Sepsiszentgyörgyi MSK színeiben Orbán Loránd volt érdekelt a marosvásárhelyi eseményen, a 70 kilogrammban küzdő birkózónk bajnoki bronzéremmel zárta a megmérettetést. Edzője, Mátéfi Árpád szerint tanítványa fényesebb érmet is szerezhetett volna, ha jobban odafigyel és keményebben harcol az elődöntőben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük