Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Outsider Art: belépő a művészek körébe

A Diakónia Alapítvány idén 11. alkalommal újra meghirdette a művészeti tehetséggel rendelkező értelmi fogyatékkal élők számára kiírt Outsider Art pályázatát. A 2010-ben alapított Írisz Ház díj „hivatása” az ő munkájukat és tehetségüket népszerűsíteni.

Hirdetés
Hirdetés

A pályázatra felnőtt személyektől várnak három munkát (ez lehet akvarell, akril, ceruzarajz, pasztell, olajkréta, olajfestmény vagy tusrajz), melyek közül egyiknek kötelezően az „Ez a világ érthetetlen” témára kell reflektálni négy megadott festmény kapcsán. A másik két munka témája szabadon választható. A kisplasztikával pályázók egy pályázati munkával (ez nem lehet használati tárgy) és két, más munkájukról készült fényképpel jelentkezhetnek. Nincs tematikai megkötöttség.

A beérkezett munkákat a Deuten-Makkai Réka művészettörténész által elnökölt szakmai zsűri bírálja el, amely egy 2000 lejes fődíjat és két további (1000 és 500 lejes) díjat ítél oda.

A pályamunkákat a kitöltött jelentkezési űrlap kíséretében november 27-ig (beérkezés időpontja) kell beküldeni az alábbi címre: Írisz Ház, Sepsiszentgyörgy, Gyöngyvirág utca 5. szám. A küldeményen tüntessék fel: pályázat. A jelentkezéssel kapcsolatos részletes tájékoztatás az iriszhaz.blogspot.com vagy az Írisz Ház Facebook-oldalán találhatnak, illetve az alábbi elérhetőségeken is lehet érdeklődni: 0267.315.560 és  0745.768.072 telefonszámokon, valamint az iriszhaz@yahoo.com e-mail-címen.

A rendezvény a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek országos hatósága (ANDPDCA), valamint a Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztérium támogatását élvezi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük