Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Újabb magyar bravúr

Szerdán a magyar labdarúgó-válogatott közel járt a csodához, hiszen a 84. percben még 2–1-re vezetett Münchenben Németország ellen az Eb F-csoportjában. Végül 2–2-es döntetlen született, ami azt jelenti, hogy Marco Rossi csapata a 4. helyen végzett, és nem jutott tovább, de emelt fővel búcsúzott a tornától. Gólszerző: Havertz (66.), Goretzka (84.), ill. Szalai Á. (11.), Schäfer (68.). A csoport másik mérkőzésén: Portugália – Franciaország 2–2. Ronaldo a két góljával egyrészt megelőzte a nagy tornákon (Eb, vb) lőtt gólok számában a német Miroslav Klosét (a német 19-ig jutott, a portugál 21-nél tart), másrészt a 109. válogatottbeli góljával utolérte a vonatkozó rangsorban világranglista vezető iráni Ali Daeit. Csoportrangsor: 1. Franciaország 5 ponttal (+1), 2. Németország 4 (+1), 3. Portugália 4 (+1), 4. Magyarország 2 (–3).

„Továbbjutottunk, de senki sem tudja, hogyan” – írta a mérkőzésről beszámoló cikkében a német Bild, a cikk szerzője úgy véli: „Németország egy hajszálnyira volt történelmének következő nagy blamájától” – utalva a német válogatott 2018-as korai vb-búcsújára. A német válogatott a nyolcaddöntőben a Wembleyben, Anglia vendégeként lép majd pályára. A német közszolgálati televízió helyszíni tudósítója úgy látja, „ha így teljesítünk a következőkben, mint ma, semmi esélyünk sincs”.

Érdekesség, hogy amiként Helmut Rahn 1954-ben a 84. percben rúgta a világbajnoki címet jelentő gólt, némiképp hasonlóan a lábak között begyötörve a labdát egyenlített szerdán Münchenben Leon Goretzka Magyarország ellen. Ehhez pedig még hozzávehetjük, hogy a portugál válogatott is a 84. percben szerezte meg ellenünk a vezetést múlt kedden – egy megpattanó lövésből…

Szombattól következnek a nyolcaddöntők. 19 órától Wales – Dánia, 22 órától Olaszország – Ausztria. Vasárnap 19 órától Hollandia – Csehország, 22 órától Belgium – Portugália.

Jeles vendégek

Június 28. és július 2. között öt napig Székelyudvarhelyen edzőtáborozik az olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott. Június 29-én, 17 órától kb. másfél órás nyílt edzést tartanak a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban, ahol csak beoltott nézők vehetnek részt. A belépés ingyenes lesz, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Tömegsportok Sepsiszentgyörgyön

Június 26-án, szombaton 12 órától Tömegsportok Sepsiszentgyörgyön címmel kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a Szimplában. Az esemény meghívottjai: Vargha Fruzsina és Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármesterei, Sipos Dóra Viola helyi tanácstag, az ifjúsági és sportbizottság elnöke, Miklós Zoltán parlamenti képviselő és Bodor Loránd, a Sepsi ReKreatív igazgatója. Az eseményt megelőzően 8 órától a Fitness Tribe meghívására közösségi futás lesz, rajttal a főtérről. Ugyanitt 11 órától dekázóversenyt szerveznek, amelynek győztesét a Sepsi OSK ügyvezető igazgatója, Hadnagy Attila díjazza a magyar labdarúgó-válogatott hivatalos mezével. (t)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük