Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Dzsudokák sikere

Hétvégén Brassópojánán rendezték az U16-os országos dzsúdóbajnokság döntőtornáját, amelyen a sepsiszentgyörgyi CSM Petru és Cristina Oltean edzette sportolói kitűnően szerepeltek: Veronica Oltean (a fotón edző-édesapjával) a dobogó legfelső fokára állhatott fel, második alkalommal szerezve meg a bajnoki címet, Radu Boieriu harmadik, míg Gabriel Munteanu ötödik helyen végzett.

Folytatódik az ifi Eb

Tegnap lapzártánk után értek véget a Magyarországon és Szlovéniában rendezett U21-es labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntői, amelyben Hollandia Franciaországgal, Spanyolország Horvátországgal, Dánia Németországgal és Portugália Olaszországgal mérkőzött meg. A győztesek elődöntőbeli összecsapásait csütörtökön, míg a döntőt vasárnap rendezik.

Bíznak Dárdaiban

A Hertha BSC lerövidítette Dárdai Pál szabadságát. Csupán három hét pihenő jut idén nyáron a magyar szakembernek, aki ezt vélhetően egy cseppet sem bánja: az utánpótlás helyett a következő idényben is az első csapat vezetőedzőjeként dolgozhat majd. A döntést vasárnap hozta nyilvánosságra a berlini klub, amely az előző idény utolsó előtti fordulójában vívta ki bennmaradását a német élvonalban. Dárdai január 25-i kinevezését követően 16 bajnokin 18 pontot szerzett a csapattal, amely végül a tabella 14. helyén végzett.

Katonák a második vonalban

Szombaton a CSA Steaua a visszavágón idegenben is legyőzte 2–1-re a CS Afumați csapatát (az első mérkőzésen 2–0 arányban nyert a katonacsapat), így négy évvel a labdarúgó-szakosztály újjáalakulása óta feljutott a II. ligába. Daniel Oprița csapatát Afumați-i kiszállásuk után 1500 szurkoló várta a Ghencea-beli stadionban, hogy együtt ünnepeljenek. A Steaua mellett szombaton a Dacia Unirea Brăila, a Viitorul Șelimbăr, a Brassói Corona és a Dézsi Unirea harcolta ki a feljutást a második vonalba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük