Felhívás!

Röviden

Közeledik a rajt

Száz nap múlva kezdődik a tavalyról idénre halasztott nyári olimpia, melynek rendezési jogát Tokió 2013. szeptember 7-én nyerte el. Az ötkarikás játékos hivatalosan július 23-án kezdődnek, és augusztus 8-ig tartanak. Az elhalasztott paralimpiára 2021. augusztus 24-től szeptember 5-ig kerül sor. Legalábbis a jelen állás szerint, mert a pandémia tovább tart, és szedi az áldozatait, ráadásul Japánban ismét felívelő szakasza van a járványnak. A lakosság beoltása sok országban zajlik, de még mindig sokan vannak azok, akik megkérdőjelezik, hogy biztonságosan meg lehet-e szervezni a játékokat. Egy biztos, külföldi szurkolók nem lehetnek ott a tokiói olimpia és paralimpia versenyein, így a külföldi jegytulajdonosoknak visszatérítik a belépők árát. Jelen állás szerint 123 magyar, illetve 60 romániai sportoló utazhat a tokiói játékokra, de a kvalifikációs időszak még sok sportágban tart, illetve a rangsorok nem zárultak le, azaz további magyar kvótaszerzésekre lehet számítani.

 

Manchesterben Kovács István

Miután múlt héten a Manchester City – Borussia Dortmund Bajnokok Ligája negyeddöntő-mérkőzésen volt negyedik bíró, most játékvezetőként tér majd vissza Manchesterbe Kovács István. A nagykárolyi FIFA-bíró ma 22 órától az Old Traffordon a Manchester United és a Granada összecsapását irányítja a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének visszavágóján. Az angolok az első találkozót 2–0-ra nyerték meg. Kovács Istvánnak ez lesz az eddigi legrangosabb küldetése, a 36 éves játékvezető ugyanis először irányít majd nemzetközi kupasorozatban negyeddöntős találkozót.

 

Szoboszlai edzésbe állhat

Menedzserirodája közlése szerint Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása három héten belül teljes értékű edzésmunkát végezhet, így készülhet a Bundesliga-debütálásra, valamint az Európa-bajnokságra is. Szoboszlai tavaly decemberben írt alá a német bajnokságban második, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzighez, amelynél azonban sérülése miatt egyelőre nem tudott pályára lépni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.