Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Közeledik a rajt

Száz nap múlva kezdődik a tavalyról idénre halasztott nyári olimpia, melynek rendezési jogát Tokió 2013. szeptember 7-én nyerte el. Az ötkarikás játékos hivatalosan július 23-án kezdődnek, és augusztus 8-ig tartanak. Az elhalasztott paralimpiára 2021. augusztus 24-től szeptember 5-ig kerül sor. Legalábbis a jelen állás szerint, mert a pandémia tovább tart, és szedi az áldozatait, ráadásul Japánban ismét felívelő szakasza van a járványnak. A lakosság beoltása sok országban zajlik, de még mindig sokan vannak azok, akik megkérdőjelezik, hogy biztonságosan meg lehet-e szervezni a játékokat. Egy biztos, külföldi szurkolók nem lehetnek ott a tokiói olimpia és paralimpia versenyein, így a külföldi jegytulajdonosoknak visszatérítik a belépők árát. Jelen állás szerint 123 magyar, illetve 60 romániai sportoló utazhat a tokiói játékokra, de a kvalifikációs időszak még sok sportágban tart, illetve a rangsorok nem zárultak le, azaz további magyar kvótaszerzésekre lehet számítani.

 

Manchesterben Kovács István

Miután múlt héten a Manchester City – Borussia Dortmund Bajnokok Ligája negyeddöntő-mérkőzésen volt negyedik bíró, most játékvezetőként tér majd vissza Manchesterbe Kovács István. A nagykárolyi FIFA-bíró ma 22 órától az Old Traffordon a Manchester United és a Granada összecsapását irányítja a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének visszavágóján. Az angolok az első találkozót 2–0-ra nyerték meg. Kovács Istvánnak ez lesz az eddigi legrangosabb küldetése, a 36 éves játékvezető ugyanis először irányít majd nemzetközi kupasorozatban negyeddöntős találkozót.

 

Szoboszlai edzésbe állhat

Menedzserirodája közlése szerint Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása három héten belül teljes értékű edzésmunkát végezhet, így készülhet a Bundesliga-debütálásra, valamint az Európa-bajnokságra is. Szoboszlai tavaly decemberben írt alá a német bajnokságban második, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzighez, amelynél azonban sérülése miatt egyelőre nem tudott pályára lépni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük