Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem lesz megyei bajnokság

Érdeklődők hiányában és az idő szűkössége miatt nem indul „gyorstalpaló” megyei labdarúgó-bajnokság Háromszéken.

A FRF múlt heti döntése értelmében a Kovászna Megyei Labdarúgó Egyesületnek május 8-ig kellett volna leközölnie a megyei bajnokcsapat nevét, addig kellett volna lebonyolítani a legalább négycsapatos megyei bajnokságot. Május 12-én rendezik meg a megyei bajnokok párharcát, akik részt vesznek majd a 3. ligás osztályozón, amely idén kétfordulós lesz. Előbb a megyei bajnokokat párosítják, majd a továbbjutók a 3. liga csoportjainak leggyengébbjeivel mérkőznek.

Hirdetés
Hirdetés

„Kovászna megyében nem jelentkeztek a csapatok, ugyanis nincs pénzük arra, hogy hetente költsenek a tesztekre, ráadásul a rendelkezésre álló idő is szűkös. Már több mint egy éve nem edzettek, nem játszottak, a bajnoknak pedig kevesebb mint egy hónap alatt le kellene játszani legalább hét meccset, ami szerintem lehetetlen felkészülés nélkül. A szövetség döntése elhamarkodott, úgy gondolom, nagyon kevés megyében rendezik meg a pontvadászatot, így értelemszerűen alig lesz olyan együttes, amely selejtezőt vívhat” – nyilatkozta érdeklődésünkre Oláh József, a Kovászna Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke.

Az előírt protokoll szerint kéthetente PCR- vagy hetente gyorstesztet kell elvégezniük a megyei bajnokságban szereplő csapatoknak.

„Bízunk benne, hogy a nyár végén vagy akár ősz elején sikerül ismét bajnokságot szervezni Kovászna megyében, de ehhez az kell, hogy a csapatok vállalni tudják a költségeket. Egyelőre a beoltott játékosokat is rendszeresen tesztelni kell, vagyis az érvényben lévő törvényen is változtatni kellene. Az elmúlt egy évben az amatőr futball tönkrement, ami majd évek múlva is éreztetni fogja a hatását, hiszen a játékoshiány miatt kevesebb csapat lesz” – figyelmeztet Oláh József.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük