Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első és második hely a rajton

Első és második hely a rajton Sport

A háromszéki motorosok egy első és egy második helyezéssel gazdagodtak szombaton a román motokrosszbajnokság szezonnyitó versenyén, a Prahova megyei Ciolpani-ban. Fővárosi kluboknak versenyző motorosaink közül a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián a dobogó legmagasabb, míg az ozsdolai Ördög Zoltán a pódium második fokára állhatott fel az év első viadalán.

Különösebb hírverés nélkül kezdődött meg szombaton a román motokrosszbajnokság aktuális idénye, a szezonnyitó futamon rajthoz állók között szerepelt a Bukaresti Steaua versenyzője, Tompa Krisztián és a Top Cross TCS sportolója, Ördög Zoltán is.

Hirdetés
Hirdetés

Az MX2 géposztályban KTM-mel motorozó Tompa két sima futamgyőzelemmel szerezte meg kategóriája első helyét. „Jó viadal volt, de mivel csak egynaposra tervezték, egy kicsit fárasztóra sikeredett, emellett elhúzódott a második versenyünk. Az első futam simán lement, a másodikra viszont kiszáradt a pálya, és a lenyugvó nap folyamatosan a szemünkbe sütött. Mindezek ellenére sikerül győznöm, aminek nagyon örvendek” – nyilatkozta a sepsiszentgyörgyi versenyző.

A 14 éves Ördög Zoltán új géposztályban debütált a ciolpani-i viadalon, míg tavaly a 85 cm³-es kategóriában versenyzett, idén már az MX2 Juniorban mutathatja meg tehetségét.

„Ahhoz képest, hogy ezelőtt egy hónappal kiégett a garázsunk, benne Zoltán összes felszerelésével és motorjával, nagyon elégedett vagyok a fiam hétvégi teljesítményével. Szívet melengető összefogás révén kaptunk egy új 125 cm³-es Yamahát, de komolyabb felkészülés nélkül jöttünk a szezonnyitóra. Az első futam rajtját jól elkapta Zoltán, de utána kétszer is elesett, és a mezőny végéről kellett feltornásznia magát a 4. helyre. A második futam startja rosszabb volt, azonban remek motorozással győzött a legény, és végül összesítésben a második lett” – összegezte a hétvége eseményeit Ördög István, ozsdolai motorosunk édesapja.

Az eredmény (Ciolpani, 1. román bajnoki futam): MX2 Junior: 1. Marius Achim Popovic (Top Cross TCS/Yamaha), 2. Ördög Zoltán (Top Cross TCS/Yamaha), 3. Erőss Koppány (Top Cross TCS/Yamaha); MX2: 1. Tompa Krisztián (Bukaresti Steaua/KTM), 2. Petru Iosif (Top Cross TCS/Yamaha), 3. Andrei Arthur Tătaru (Top Cross TCS/Yamaha).

Az ötfordulósra tervezett román pontvadászat következő futama május 7. és 9. között esedékes, a verseny a motokrossz Balkán-bajnokság első megmérettetése is lesz egyben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük