Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra

„Amennyiben a szervező klub úgy dönt, hogy él a lehetőséggel, bizonyos korlátozások és óvintézkedések mellett május 28-tól ismét beengedhetők a nézők a labdarúgó-mérkőzésekre a kormány döntése értelmében” – jelentette be az MLSZ a Magyar Közlönyben bejelentett kormányrendelettel kapcsolatban. Tehát a házigazda klubok dönthetik el, hogy nézők előtt rendezik-e meg a mérkőzéseket. Az MLSZ hozzáteszi, a klubok feladata a lelátói óvintézkedések, mindenekelőtt a szabályszerű távolságtartás – minden negyedik ülőhely foglalható csak el a stadionokban – biztosítása. A játékosokra, szakmai stábokra és mérkőzésszervezőkre vonatkozó egészségügyi előírások érvényben maradnak. A március közepén félbeszakadt labdarúgó-szezon május 23-án indult újra, a Magyar Kupa jövő szerdai döntőjét a Bp. Honvéd és Mezőkövesd között, a Puskás Arénában rendezik, immár nézők előtt.

Újraindulás jövő héten

Szerbiában a 27. fordulótól, Svájcban a 24. fordulótól kezdik újra a bajnokságot, míg Görögországban a rájátszás első körével indítanak újra. A szerb élvonal 27. fordulójának mérkőzéseit a jövő hétvégén még zárt kapuk mögött rendezik, pedig a kormány hétfőtől engedélyezi a nyilvános kültéri sporteseményeket is, azzal a feltétellel, hogy a nézőknek egyméteres távolságot kell tartaniuk egymástól. A listavezető Crvena Zvezda 69 pontot gyűjtött, a Partizan Beogradnak 58 pontja van. A svájci első és másodosztályban jövő szombaton léphetnek ismét pályára a csapatok, zárt kapuk mögött. Görögországban a kormány szerdán engedélyezte a futballbajnokság folytatását, a ligát az Olimpiakosz 14 pontos előnnyel vezeti a PAOK előtt.

Elmarad a szokásos ünneplés

Amennyiben az élen végez, a koronavírus miatti korlátozások miatt nem ünnepelheti meg hagyományos módon a városházán a bajnoki címet a Bayern München labdarúgócsapata. A Bayern kedden 1–0-ra nyert Dortmundban, ezzel 28. forduló után hét pont előnnyel vezeti a Bundesligát, és sorozatban nyolcadszor lehet első. A hagyományok szerint a játékosok a városháza erkélyéről köszöntik a bajnoki címért járó salátástállal a drukkereket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük