Hirdetés
Hirdetés

Gizella szerepében Zöldi Lara

Gizella szerepében Zöldi Lara Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Zöldi Lara szemében örömkönnyek jelentek meg, amikor megtudta, hogy az István, a király iskolába megy online tehetségkutató versenyen a Gizella szerepére pályázók közül ő érte el a legmagasabb pontszámot. A kilencedikes diáklánnyal a felkészülésről és a tervekről beszélgettünk.

– Először is nagyon köszönöm a rengeteg szavazatot, segítséget és szurkolást. Rettentően hálás vagyok, hiszen mindez nem sikerült volna a segítségük nélkül. Végig nagyon izgultam, nagyon vágytam a szerepre, és amikor megtudtam, hogy megkaptam, örömömben elsírtam magam. Óriási megtiszteltetés, hogy Gizellaként léphetek majd fel, és részese lehetek a nagyszínpadi előadásnak, egy ilyen legendás produkciónak. Egy új álmom valósult meg, mikor megtudtam az eredményt, először el sem tudtam hinni, hogy tényleg sikerült, hihetetlenül jó érzés volt – fogalmazott Lara.

Azért jelentkezett Gizella szerepére, mert a rockopera meghatározó alakja, és „gyönyörűek a neki írt dalok”. A vetélkedőre készülve nagyon sokat gyakorolt, többször is meghallgatta az énekszámokat, és a színészi részre is hangsúlyt fektetett.

Hirdetés
Hirdetés

– A felkészülésben rengeteget segítettek az énektanáraim, amiért nagyon hálás vagyok. Naponta több órát gyakoroltam a dalt, még zongorával is, és igyekeztem a színművészeti részre is odafigyelni. Sokszor csak álltam a tükör előtt, és énekeltem, miközben a mozgást, a gesztusokat gyakoroltam. A Madách Színházban játszott szerepeimhez képest ezt teljesen más, eddig gyerekkaraktereket formáltam meg, most pedig egy nőt kell alakítanom – magyarázta

A jelenlegi járványhelyzet miatt a premier pontos dátumát még nem közölték a szervezők, de bíznak benne, hogy hamarosan megkezdődhet a négy–hat hetesre tervezett színházi próbaidőszak. Ezt megelőzően és ez idő alatt is egyéni énekórák, táncpróbák és egyéb felkészítő próbák is várhatóak. A franciaországi út várhatóan jövőre valósul meg. A szervezők azt tervezik, hogy a 7 győztes szólista és a négy győztes csapaton kívül a különdíjasokat is elviszik 4 napos útra, amelyben párizsi, versailles-i és disneylandi látogatás is szerepel.

Mint ismeretes, Lara három évvel ezelőtt a Fenegyerekekkel megnyerte az RTL Klub Kicsi Óriások tehetségkutató műsorának csapatversenyét. Azóta több musicalben is játszott a budapesti Madách Színházban, a Nyomorultakban Cosettet, a Rocksuliban Tomikát alakította. Több dalt is írtak már számára, s a jövőben a szólókarrierjével is szeretne foglalkozni, de jelenleg a rockoperára összpontosít.

A budapesti Premier Művészeti Szakgimnázium tanulójaként rendszeres online órái vannak, a napjait a tanulás és a gyakorlás tölti ki. Ugyanakkor – mivel most nincsenek fellépések – az Instagramm- és Facebook-oldalára tölt fel dalokat, videókat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások