Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bizakodnak az F1-ben

Bizakodnak az F1-ben Sport

Csapatonként maximum 80 fő vehet részt a Formula–1-es autós gyorsasági világbajnokság zárt kapus futamain. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) rendelkezése alapján a 80 fős személyzetből legfeljebb hatvanan foglalkozhatnak az autókkal.

A közleményben a FIA hozzáteszi: a kórházi személyzet, a szponzorok képviselői, a biztonsági emberek és a kamionsofőrök nem tartoznak bele ebbe a 80 fős limitbe.

Hirdetés
Hirdetés

A FIA reményei szerint július 5-én és 12-én két Osztrák Nagydíjjal megkezdődhet a vb, erről a végső döntés várhatóan pünkösd után születik meg. Ha megtartják a futamokat, azok során maximum kétezer fő tartózkodhat egyidejűleg a spielbergi versenypályán.

Az ausztriai kezdés után július 19-én következne a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj. A Formula–1 vezetése 15–18 verseny megrendezésében bízik azok után, hogy a pandémia miatt az Ausztrál Nagydíjat törölték, majd sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a spanyol, az azeri és a kanadai viadalt is elhalasztották, de ugyancsak törölték a holland, a monacói és a francia versenyt is.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük