Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nagy a tét

A magyar válogatott számára egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz a Románia elleni sorsdöntő találkozón a Japánban rendezett női kézilabda világbajnokságon. Ezzel szemben a Tomas Ryde által irányított trikolóroknak győzniük kell a ma déli 12 órakor kezdődő találkozón, ha nem akarnak szégyenszemre már a csoportkör után összepakolni és hazautazni. Siti Beáta másodedző szerint a magyar női kézilabda-válogatott nagyjából tudja a megoldást a román csapat játékára. „Nagyjából tudjuk a megoldást, alapvetően a Neagu-féle egyéni, illetve páros kapcsolatokat kell megoldanunk védekezésben. Nagyon feszült, kőkemény mérkőzésre számítok. Tudjuk, mi a tét, de nem fogjuk túlaggódni ezt a kérdést” – nyilatkozta. Az edző a Bukaresti CSM balátlövőjére, Cristina Neagura utalt, aki négy forduló után a világbajnokság góllövőlistájának második helyén áll, 44 lövésből harminc alkalommal volt eredményes, vagyis csapata „össztermésének” (93) csaknem harmada fűződik a nevéhez. A magyar keret tagjairól a korábbi 135-szörös válogatott játékos elmondta, mindenkinek benne van a lábában az elmúlt öt nap.

A magyarok akkor jutnak tovább a csoportból – harmadik helyezettként –, ha legalább döntetlent érnek el, viszont már biztosan nem vihetnek magukkal pontot a középdöntőbe. A továbbjutás azért is rendkívül fontos, mert a világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban.

 

Székelyek a vb-n

Ma kezdődik Budapesten a 3. teqball-világbajnokság, amelyen Romániát a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team négy sportolója képviseli. Párosban a tavalyi reims-i világbajnokságon harmadik helyezést elért székelyudvarhelyi Ilyés Szabolcs és a székelykeresztúri Lázár Zsolt alkotta duó indul. Egyéniben a Székelyudvarhelyi FC játékosa, Györgydeák Apor méretkezik meg. A most debütáló vegyes páros versenyszámban Lázár Zsolt társa a Székelyudvarhelyi Vasas Femina játékosa, Mitri Rita lesz. Az eddigi két világbajnokságon két arany-, illetve két bronzérmet szereztek a székelyek, ezzel a legeredményesebb válogatottként vannak számon tartva a sportágban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük