Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hétvégi sportajánló

Hétvégi sportajánló Sport

Labdarúgás, I. liga

A Kolozsvári CFR-től elszenvedett egygólos vereség után hétfőn javíthat mérlegén a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amikor is az Academica Clinceni-t fogadja. Van, amiért revánsot vegyenek a piros-fehérek, ugyanis az odavágón mindössze 1–1-es döntetlenre voltak képesek az újonc ellen.

A 20. forduló programja: ma 20.30-tól FCSB–Medgyesi Gázmetán; szombaton 18 órától Chindia Târgoviște–Jászvásári Politehnica, 20.30-tól FC Hermannstadt–Dinamo; vasárnap 17.30-tól FC Botoșani–Kolozsvári CFR, 20.30-tól Astra Giurgiu–Krajova; hétfőn 18 órától Sepsi OSK–Academica Clinceni, 20.30-tól FC Voluntari–FC Viitorul.

 

Labdarúgás, II. liga

A visszavágók második fordulójának mérkőzései lesznek az utolsók ebben a naptári évben a labdarúgó másodosztályban. Székelyföld képviselője, a Valentin Suciu által irányított FK Csíkszereda szombaton 11 órától lép pályára a Bukaresti Metaloglobus otthonában.

 

Kosárlabda

A 10. forduló van terítéken a női Nemzeti Liga Keleti csoportjában, a címvédőként hibátlan Sepsi–SIC szombaton a fővárosba látogat, ahol 13.30-tól a helyi Rapiddal méri össze erejét. Az odavágón a sepsiszentgyörgyiek 90–54 arányban diadalmaskodtak. A forduló másik két mérkőzését szintén szombaton játsszák: 16 órától Târgoviște – Brassói Olimpia, 18 órától Phoenix Știința Konstanca – Alexandria.

 

Off-road

Szombaton off-road autóversenyt szerveznek Kovásznán, amelyre 4×4-es változatú járművekkel nevezhetnek az érdeklődők, open vagy standard kategóriákban. A versenyzők a Mikulás nyomában járva kell megtalálják annak ajándékokat rejtő puttonyát, amellyel a végső győzelmet is bebiztosítják.

Jelentkezni a verseny napján 8–9 óra között lehet a sípályánál, majd a technikai gyűlést követően 10 órakor rajtolnak a résztvevők. A díjkiosztót 17 órára ütemezték be. Nevezési díj: 175 lej személyenként.

 

Jégkorong

Ma a Sapientia együttese érkezik Kézdivásárhelyre, hogy a román hokibajnokságban 18.30-tól összemérje erejét a Steauával a műjégpályán, majd szombaton ugyanebben az időpontban a szintén bukaresti Sportul Studenţesc mérkőzik a katonacsapattal. Vasárnap 11 órától másodszor is összecsapnak a fővárosiak. A belépőjegy 10 lejbe kerül, 14 év alatti gyerekeknek viszont ingyenes.

 

Mikulás-futás

A megyeszékhelyi Gáll Lajos Futókör, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság sok támogató segítségével szombaton huszonkilencedik alkalommal rendezi meg a már hagyományossá vált Mikulás-futóversenyt, amely a város és a környező települések kisgyerekeinek szól.

A verseny helyszíne Szentgyörgy központja, azaz a Szabadság tér. A megmérettetésen részt vevő minden lurkó édességcsomagot kap, a szervezők pedig díjazzák a korosztályok első három helyezettjét, de a megszokott tombolahúzás sem marad el. A nevezési díj 5 lej, amely tartalmaz egy tombolajegyet is, de 2 lejért további sorsjegyek is vásárolhatók. A verseny tervezett programja: 8.30 órától nevezés a főtéren felállított titkárságon, 10 órától pedig rajtol a korosztályonkénti viadal. A korcsoportok: 0–3 évesek, óvodások, 0–I–II. osztályosok, III–IV. osztályosok – külön fiúk és lányok. A versenytávokat a gyerekek korának megfelelően jelölik ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 6., 9:20
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Kedves Zsofia! Ha mar a cikk cime: „Hetvegi sportajanlo” akkor illene azt is megemliteni/leirni, hogy ezen a hetvegen U16-os kosarlabdaturne lesz az orszagos bajnoksag kereten belol szombaton es vasarnak a kezdivasarhelyi Kicsid Gabor sportcsarnokban ahol a Sepi ISK es a Kezdivasarhelyi NMG kosarlabdacsapatok is erdekeltek.