Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rossz emlékű bírót kaptunk

Rossz emlékű bírót kaptunk Sport

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) tájékoztatása szerint Mats Hummels, Thomas Müller, Ilkay Gündogan és Lukas Klostermann sem vett részt a válogatott hétfő délelőtti edzésén, kérdéses, hogy közülük ki léphet pályára holnap este. A játékvezető kiléte azonban biztos.

A kvartett tagjai közül Hummels térdsérüléssel küzd, Gündogannak a vádlijával akadt gondja, míg Klostermann korábban, a szerdai edzésen szenvedett combizom-sérülést, amely miatt még legalább egy hétig nem számíthat rá Joachim Löw szövetségi kapitány – a többiek esetében egyelőre nem lehet tudni, hogy pályára léphetnek-e a Magyarország elleni csoportmérkőzésen. Az viszont a Sport Bild szerint eldőlt, hogy Müller kihagyja a szerdai mérkőzést: a Bayern München támadójának nincs rendben a térde, és kétséges, hogy a nyolcaddöntőre felépül-e – már amennyiben a németek kiharcolják a továbbjutást.

Hirdetés
Hirdetés

Az UEFA hivatalos honlapján jelentette be, hogy  az Európa-bajnokság szerdai játéknapján a magyar válogatott számára sorsdöntő, Németország elleni mérkőzést nem más, mint a 2016-os kontinensviadalról már jól ismert Szergej Karaszjov és csapata vezeti. A 42 éves, orosz játékvezető nevét akkor örökre megjegyeztük magunknak, hiszen az 1–1-re végződött Magyarország–Izland csoportmérkőzésen, Marseille-ben több kifogásolható ítéletet hozott, ami rendre a magyar csapatot hátráltatta. Többek között erősen kérdőjeles tizenegyest adott meg Izlandnak, azonban amikor a magyar csapat ellen szabálytalankodtak, többször „csukva maradt a szeme”. Szergej Karaszjov az idei tornán második mérkőzésén fog fújni, az első alkalom az Olaszország–Svájc csoportrangadó volt.

Idevágó hír még, hogy a bajor egészségügyi miniszter ultimátumot intézett a szurkolóikhoz, miután a franciák és a portugálok elleni meccsek alkalmával sokan nem tartották be a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések között bevezetett kötelező maszkviselést. „Ha ez szerdán a magyarok ellen is így lesz, annak az lehet a következménye, hogy a szurkolók nem térhetnek vissza a stadionokba a Bundesliga következő idényében” – jelentette be Klaus Holetschek. A négy müncheni Eb-meccsre egyenként legfeljebb 14.500 néző juthat be az arénába, s a német rendezők egyúttal azt is tesztelik, hogy hasonló szabályozás alkalmazható-e az augusztusban rajtoló bajnokságban is.

Az Eb mai programja

22:00 Horvátország–Skócia

22:00 Csehország–Anglia

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük