Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hagi nagy dobása

Hagi nagy dobása Sport

Ami néhány héttel ezelőtt kétségekkel vegyült reménykedést keltett, június 21-től valósággá vált. Konstancán ünnepélyes külsőségek között bejelentették, hogy egyesül a két tengerparti futballklub, az első ligás Viitorul és a második ligás Farul.

Az új csapat a Farul nevén indul a Liga 1 következő idényében. A vezetőedző Gheorghe (Gică) Hagi lesz, sógora, Gheorghe (Gică) Popescu a klubelnök, Tibi Curt az alelnök. Érdekesség, hogy egy ideig Hagi a Viitorul edzője volt, de személyi okokra hivatkozva tavalyelőtt lemondott.

Hirdetés
Hirdetés

A fúzió a Viitorul kötelékéhez tartozó ovidiui (Konstanca peremvárosa) Hagi Futball Akadémiát is érinti, a 8–13 évesek továbbra is ott pallérozódnak, de a nagyobbak Farul néven indulnak az ifi bajnokságokban, Elit Ligában. A Konstancai Farult működtető cégcsoport részvényese Hagi és Popescu, valamint Ciprian Marica mellett Jaskó Zoltán, egykori kiváló kapus is. Az „új Farul” komoly célokkal indul a Liga 1 pontvadászatban, a szép reményeiket a Viitorul sikereire (2016-ban bajnok, 2019-ben bronzérmes, Románia Kupa-győztes) is alapozzák. A csapat előreláthatólag Ovidiuban játssza majd a bajnoki mérkőzéseit új stadionjának elkészültéig.

Az új klubot bemutató sajtótájékoztatón Gică Popescu egyebek között elmondta, büszkén vállal szerepet a dobrudzsai sport legismertebb márkajegyének tekinthető fociklubnál. Konstanca Megye Tanácsa és a városi önkormányzat is támogatásáról biztosította a hangzatos neveket felsorakoztató futballklub működtetését.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások