Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Portugál–francia-kettős az élen

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli 83 perc után 3–0-s vereséget szenvedett Portugáliától az Európa-bajnokság F-csoportjának keddi mérkőzésén a budapesti Puskás Arénában.

Hirdetés
Hirdetés

Az első percektől koncentráltak voltak a magyarok, és az jellemezte a csapatot, ami az elmúlt 11, egyaránt veretlenül megvívott mérkőzésen. Ha valaki hibázott is, mindig akadt valaki, aki javítani tudott. A 6. percben Diogo Jota helyzeténél Gulácsi Péter nagyot nyújtózott, majd nem sokkal később Botka Endre mutatott be hasonlóan fontos szerelést a jobb oldalon. A szünet előtt Gulácsinak volt még egy reflexszerű védése, majd Ronaldo senkitől sem zavartatva néhány méterről a kapu fölé helyezett.

A második félidő Gulácsi-védéssel indult, ezúttal Pepe fejesét védte a kapus, viszont ezt követően egyre többször át tudtuk lépni az ellenfél térfelét. A testtel még Ronaldót is felöklelő Schäfer szólója után Sallai került lövőhelyzetbe, de menteni tudtak a vendégek.

A 68. percben Gulácsi megint védett, majd a csereként beálló Schön Szabolcs gólt is szerzett, kár, hogy lesről indult. A végén aztán a portugálok csak érvényesítették a papírformát. Előbb Raphaël Guerreiro talált be megpattanó lövésből, majd a Willi Orbán szabálytalansága miatt megítélt tizenegyest Cristiano Ronaldo váltotta gólra, és a hosszabbítás perceiben ő állította be a 0–3-as végeredményt is. A csoport másik mérkőzésén Franciaország Németországot győzte le 1–0-ra. Tegnap délután a B-csoportban Finnország Oroszország ellen lépett pályára (0–1), a Törökország–Wales, illetve Olaszország–Svájc (mindkettő A-csoport) mérkőzések lapzártánk után értek véget. Ma 16 órától Ukraina Észak-Macedóniával (C-csoport), 19 órától Dánia Belgiummal (B-csoport), 22 órától pedig Hollandia Ausztriával (C-csoport) csap össze.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük