Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még csak három kell a százig

Még csak három kell a százig Sport

Oláh Attila kézdivásárhelyi parakerékpáros, a Kendu Egyesület elnöke, büszke apuka, aki idén valóra tudja váltani egyik legnagyobb álmát, hogy elérje a 100 versenyen való részvételt.

Hirdetés
Hirdetés

Tavaly a vírusjárvány miatt nem tudott részt venni megmérettetéseken, azonban az idei év ezt pótolja, hiszen eddig már három vetélkedőn volt jelen, illetve jelenleg is készül még háromra, amellyel eléri a kitűzött célt. Paralimpikonunk eddigi versenyeiről és a terveiről mesélt nekünk.

– Versenyzőként milyen volt az elmúlt éve?

– Nem igazán voltam versenyeken a vírus miatti korlátozások miatt, azonban mindez nem vette el a kedvemet a kerékpározástól. A 2020-as évet például 7000 megtett kilométerrel zártam. Mivel versenyeket nem igazán szerveztek, a céljai megvalósítása is átkerült az idei esztendőre. Ugyebár az egyik legnagyobb célom, hogy 100 versenyt úgy csináljak meg, hogy egyet se kelljen feladnom, ez a tavalyi évben 94-nél elakadt. Most azonban a jelek szerint sikerül megvalósítani, amit elterveztem. Ebben az évben már részt vettem három versenyen a Kendu Egyesület és a Giant Bicycles Románia segítségével. Az első egy MTB-verseny volt amit Avrigon szerveztek meg Triada MTB Avrig 2021 címmel. A második versenyem valóságos kihívásnak számított, ugyanakkor egy merész vállalkozás is volt számomra. Részt vettem életem első duatlon-versenyén, a Szebenben rendezett Buonavista Duathlon Challenge-en. A harmadik versenyem múlt hétvégén volt, egy országúti megméretés, a Bákóban rendezett Turul Colinelor. Ezzel a hárommal jelentősen közeledtem célom felé, hiszen már elértem a 97 teljesített versenyt.

– Még három versenye van a kitűzött 100-ig. Melyek ezek?

– A Szebenben rendezendő országos országúti bajnokság, utána egy újabb országúti verseny, a Transfăgîrășan Challenge, illetve a legnehezebb, a Brassópojánán rendezendő Teleferic Challenge MTB.

– Hogyan megy a felkészülés?

– Jól érzem magam, jól sikerülnek a versenyek, bár mehetnének jobban is, de nehéz az időjárás miatt felkészülni. Jó érzéssel tölt el az a tudat, hogy 2020 óta a Giant kerékpár nagyköveteként állhatok rajthoz. Az ilyen és ehhez hasonló elismerések azok, amelyek hajtanak engem előre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük