Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még 1500 kilométer

Még 1500 kilométer Sport

Jól tartja magát Bagoly Levente a Transcontinental Race hetedik kiadásán. A sepsiszentgyörgyi ultrakerékpáros az élmezőnyben van, a 7–10. helyen kerekezik. Levente tegnap elérte a negyedik ellenőrzőpontot, innen viszonylag nyugodtabb szakasz következik az Atlanti-óceán partjáig, nagyobb hegyvonulatok nélkül „csak” 1500 kilométert kell megtenni.

 A mezőnyt rendesen „szétrázták” az Alpok, az első és utolsó versenyző között több mint 1500 kilométer távolság van. A múlt vasárnap indított erőpróbán az a feladat, hogy négy kötelező ellenőrzőpontot érintve el kell jutni a bulgáriai Burgaszból a franciaországi Brestig.

Tegnap a mezőny nagy része még a hármas ellenőrzőpont körül tömörült, az olasz–osztrák határ közelében. Levente este már elérte a négyes ellenőrző pontot, ami azt jelenti, hogy a nagyjából 4000 kilométeres távból 2500 kilométert tett meg. Eddig összesen 6 napot és 6 órát biciklizett, és 2 nap 8 órát pihent, átlagsebessége meghaladja a 20 kilométert óránként, ami azt jelenti, hogy folyamatosan három perc alatt van kilométerenként. Ez főleg annak fényében nagyon nagy teljesítmény, hogy többezer méter magasságkülönbség van a háta mögött.

Levente édesapja azt mondja: erősen befolyásolta a sorrendet, hogy ki mennyit kapott a hármas ellenőrzőpont körül lezúduló havas esőből.

– Elkaptak egy jó kis havas esőt, ami megdolgozta a mezőnyt, lelassította a ritmust. Legtöbbjüknek minimális ruhájuk van, hisz mindent a biciklin kell vinniük. Levi például nem vitte el kis sátrát, ami a hálózsákja fölé felnyílik, mert annak felállítása és leszedése öt percbe kerül, ennyi „elvesztegetni való idő” pedig nincs – mondta el megkeresésünkre Bagoly Miklós vállalkozó.

Hirdetés
Hirdetés

Hozzátette: Levente optimista, hogy különösebb gond nélkül megúszta a rossz időt, kerékpárjának kis fékhibáját Torino felé megjavította, így ismét teljes gőzzel teker. Ő a Comoi-tó melletti utat választotta, csak azt sajnálja, hogy idő sincs szétnézni a mesés tájon.

A versenyt továbbra is Fiona Kölbinger vezeti. A senki által nem ismert német hölgy, aki most indult első ultramaratoni versenyén, még azt a fényűzést is megengedte magának, hogy a négyes ellenőrzőpontnál, miután elfogyasztott egy üdítőt, odapattant a zongorához és kotta nélkül, tíz ujjal eljátszotta az Oroszlánkirály In the Jungle, the Mighty Jungle című dalát, majd mosolyogva távozott. Előnye behozhatatlannak tűnik, hacsak valamilyen baleset nem éri, a verseny történetének első női győztese lehet.

A drezdai sportoló a hármas ellenőrzőpont után észak felé ment tovább, az Alpokkal párhuzamosan Svájcon vágott át, és így nem csak simább úton kerekezett (már amennyiben ilyenről Svájcban egyáltalán beszélni lehet), de kevesebbet is ment, noha a térképen a dél felé vezető utak tűnnek rövidebbeknek, mert elsőre nem látszik, hogy mennyi benne a hegyoldalban fel-lekanyargó útszakasz. 

Az izgalmas és változatos verseny a transcontinental.cc honlapon követhető.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük