Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lovasaink sikerei

Eredményes hétvégét zárt a kurtapataki Zonda Lovarda csapata, amely péntektől vasárnapig a prázsmári 163 Plopi Lovasklub által szervezett téli országos díjugrató-bajnokság harmadik fordulóján szerepelt.

A viadalra a házigazdák és a háromszékiek mellett Kolozsvárról, Nagyszebenből, Bukarestből, Jászvásárról érkeztek versenyzők, de külföldi – bolgár, magyar, szerb, francia – lovasok is szívesen látogatják ezt a sporteseményt.

Hirdetés
Hirdetés

A Zonda Lovardában edző és Ambrus Szabolcs által felkészített Wolf Sportklub fiatal díjugratói több kategóriában tették próbára magukat az elmúlt hétvégén, s a remek eredmények mellett értékes versenytapasztalatra is szert tettek.

Fülöp Hanna és Stella lova sikeresen tudta le a rajtengedélyvizsgát, majd első helyezést ért el a bátorító kategóriában (60–70 centiméter magas akadálypálya), a kezdő lovasok között (80–90 cm) pedig ötödikek lettek és dicséretben részesültek. Deszke Hanna szintén Stella nyergében lovagolva teljesítette sikeresen a rajtengedélyvizsgát, majd egy 1. és egy 5. helyezéssel zárt a kezdő lovas kategóriában. Tapasztaltabb versenyzőként Deszke Janka egy fiatal és kezdő lóval (Iana) indult, és két első hellyel fejezte be a bátorító kategória küzdelmeit. Saját lovának, Riónak a nyergében Antal Csenge az amatőr II-es (100–105 cm) csoportban pénteken még második, szombaton már első lett. A kurtapataki lovarda legrutinosabb versenyzőjeként Bangyán Benjámin és Lucy nevű lova a C-kategóriában (120–125 cm) mindhárom versenynapon nagyon jól teljesített: pénteken 3., szombaton 2., majd vasárnap felnőtt ellenfelekkel versenyezve első helyet szerzett. Legvégül, de nem utolsósorban a Szakács Eszter és Vándor páros a bátorító kategóriában, valamint a kezdő lovasok között próbálták ki magukat, és tisztességesen helyt álltak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük