Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kihívás teljesítve

Kihívás teljesítve Sport

Tavaly adtunk hírt arról, hogy az akkor 21 éves sepsiszentgyörgyi inzulinfüggő cukorbeteg fiatal, Vajna János olyan kihívás teljesítésére vállalkozott, melyet az ő betegségével élőknek még nem sikerült: teljesíteni az Everesting Challenget.

Hirdetés
Hirdetés

Az Everesting Challenge keretében kerékpárosok vállalkoznak arra, hogy egy nap alatt leküzdik a Mount Everest magasságát jelentő 8848 métert. Tavaly Vajna Jánosnak nem sikerült ezt a szintet elérni, idén augusztus 21-én azonban igen, első cukorbetegként a világon.

Tavaly a Háromszéki Közösségi Alapítvány karolta fel az ambiciózus fiatalt, a Tekerj egy jó célért adománygyűjtő akció különkiadásaként szervezték meg Vajna János Everesting-kísérletét, orvosok és számos szimpatizáns asszisztenciájával. A Sugásfürdő felé vezető, 200 méteres szintkülönbségű úton végül 29 kör, azaz 5744 méter megtétele után egészségügyi okokból a fiatalnak abba kellett hagyni a tekerést, de már akkor megfogadta, nem adja fel, addig próbálkozik, míg sikerül. Idén pedig csendben, egyedül vitte véghez a kihívást, arról csak utólagosan, közösségi oldalán tudatta ismerőseit.

Lapunknak szűkszavúan nyilatkozott a részletekről, éppen elutazni készült, hazajövetele után ígért részletesebb beszámolót.

– Augusztus 21-én, szombaton indultam hajnali 5 órakor. Egyedül mentem a Cserey János és a Vadász utcákon. 256-szor kellett megtennem ezt a kört, így 300 km jött ki összesen 9166 méter szintkülönbséggel. 18 óra 15 percet tekertem a bringát, 27 óra 12 percet tartott összesen a kerékpározás. Voltak mélypontok, de minden szembejövő akadályt leküzdöttem. Romániában 28-an teljesítették, Szentgyörgyön hivatalosan 5-en. A világon én vagyok az első cukorbeteg, aki nem virtuálisan teljesítette a kihívást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük