Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Katinka hozta a formáját

Katinka hozta a formáját Sport

Hosszú Katinka nyerte a 400 méteres vegyesúszás döntőjét a kvang­dzsui világbajnokság zárónapján. A háromszoros olimpiai bajnok, a szám világcsúcstartója 4:30.39 perces idővel diadalmaskodott.

Hirdetés
Hirdetés

Hosszú pályafutása során ötödször, sorozatban negyedszer nyerte meg ezt a számot, ezzel duplán is történelmi sikert aratott: ő lett az első női úszó, aki egy számban ötször diadalmaskodott, a sportágban pedig elsőként sorozatban négyszer nem talált legyőzőre 200 és 400 méter vegyesen sem.

A finálé másik magyar résztvevője, Jakabos Zsuzsanna 4:39.15 perces eredménnyel a hetedik helyen végzett. Az immáron kilencszeres világbajnok Hosszú a magyar úszósport történetének 32. vb-aranyát nyerte, Kvangdzsuban ez volt a negyedik magyar elsőség a medencében, Hosszú két sikere mellett Milák Kristóf és Kapás Boglárka 200 méter pillangón győzött, előbbi Michael Phelps 2009-es világcsúcsát megdöntve. A nyíltvízi úszók között Rasovszky Kristóf lett első 5 kilométeren.
Bernek Péter remek teljesítménnyel, 4:13.83 perces idővel ötödik lett a 400 méteres vegyesúszás döntőjében.

Bernek az előfutamban 4:15.49-cel csak a kilencedik időt úszta – ez volt pályafutása messze legjobb ideje előfutamban –, de a német Philip Heinz sérülés miatt visszalépett, így ott lehetett a fináléban. A 8-as pályán úszó magyar – aki sorozatban a negyedik világbajnokságán a negyedik döntőjében szerepelt – jól kezdett, pillangón és háton az ötödik volt, a mell után hatodiknak fordult rá a gyorsra, s végül 4:13.83 perces teljesítménnyel csapott célba. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás