Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jöhet az újabb bravúr!

Jöhet az újabb bravúr! Sport

Marco Rossi szövetségi kapitány elmondása szerint nem lesz sok változás a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában az Olaszország elleni mai Nemzetek Ligája-mérkőzésen az angolokkal szemben 1–0-ra megnyert szombati találkozóhoz képest. A vereséggel kezdett Románia ma Bosznia-Hercegovina ellen javíthat.

Az olasz edző elmondta, hogy az utolsó edzést követően dönt majd a kezdőcsapat összeállításáról, de sok cserét nem tervez. Az már biztosnak tűnik, hogy Dibusz Dénes védi a magyar kaput Cesenában. A kapitány már a kerethirdetés alkalmával kijelentette, hogy Gulácsi Péter és Dibusz két-két mérkőzést fog kapni júniusban, most pedig úgy fogalmazott, egyrészt hosszú szezon áll Gulácsi mögött, másrészt nincs nagy különbség az RB Leipzig és a Ferencváros játékosa között, ezért logikus, hogy mindkét kapusnak ugyanannyi lehetőséget adjon.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, a magyarok szombaton, a Nemzetek Ligája A divíziójának első fordulójában 1–0-ra nyertek a Puskás Arénában az Európa-bajnoki ezüstérmes angolok ellen, akiket hatvan év után sikerült újra legyőzni. Az egyetlen gólt Szoboszlai Dominik szerezte büntetőből a 66. percben. Az angol válogatott az előző 22 mérkőzésén nem kapott ki. A magyarok ezt megelőzően az 1962-es világbajnokságon múlták felül az angolokat, azóta három döntetlen mellett 12-szer vereséget szenvedtek tőlük.

Rossi úgy fogalmazott, az eredmény olyan szempontból nem kedvező számukra a következő meccsekre nézve, hogy eddig minden ellenfelük azt gondolta, a magyarokat biztosan legyőzik, és ez most bizonyára megváltozott. Hangsúlyozta, továbbra is két lábbal kell a földön járniuk, vagyis a játékosait nem teheti elbizakodottá a történelmi siker. A ma 21.45-kor kezdődő találkozó kapcsán Rossi közölte, hogy hazája, Olaszország himnuszát is énekli majd a kezdés előtt, ahogy a magyart is fogja. Az edző számára külön presztízspárharcot jelenthet, hogy az ellenfelet jó barátja, Roberto Mancini irányítja, akivel 1993 és 1995 között együtt játszott a Sampdoria színeiben. Elárulta, minél több labdabirtoklásra törekednek, ezzel az angolok elleni meccs nagyobb részében is elégedett volt. A koronavírusos Gazdag Dániel és a sérült Botka Endre után Kleinheisler László is kidőlt a keretből: a horvát NK Osijek csatára edzésen sérült meg egy ártalmatlan szituációban. Az olaszok Eb-aranyérmesként nem jutottak ki a katari világbajnokságra, és immár öt tétmérkőzés óta nyeretlenek.

A magyarok a Nemzetek Ligája első kiírását még a harmadik vonalban, azaz a C divízióban kezdték, aztán az átszervezés hatására feljutottak a másodosztályt jelentő B divízióba, ahol csoportjukat megnyerve az élvonalba kerültek.

A magyarokkal ellentétben Románia labdarúgó-válogatottja számára vereséggel indult a Nemzetek Ligája, a trikolórok Montenegró otthonában 2–0-s vereséget szenvedtek. Az eredmény mellett a játék minősége is kiábrándító volt Edward Iordănescu csapata számára. A mérkőzésen Vlad Chiricheș két óriási hibát is vétett, mindkettőből gólt kapott a román válogatott. A másik csoportmérkőzésen a bosnyákok hazai pályán 1–1-es döntetlent játszottak a finnekkel, így az első játéknapot követően a románok az utolsó helyen állnak. Ma 21.45-től Zenicában a bosnyákok ellen szépíthetnek. A sorozat végén a negyedik pozíció visszaesést jelent a C divízióba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük