Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idegenben jobban megy

A Sepsi OSK 1–1-es döntetlent ért el a román élvonal 3. helyén álló Universitatea Craiova otthonában, ezzel némileg kozmetikázta az előző fordulóban hazai pályán elszenvedett vereségét. A legutóbbi három hazai meccsét elbukó sepsiszentgyörgyi csapat péntek este zsinórban ötödször szerzett pontot vendégként.

A hazaiaknál a szárnyvédő Nicușor Bancu, míg a mieinknél a csapatkapitány Ousmane Viera nem léphetett pályára sárgalapos eltiltás miatt, de ezúttal az előző fordulóban többször hibázó Niczuly Roland hálóőrnek sem szavazott bizalmat Eugen Neagoe vezetőedző. Harcba küldött viszont három U21-es futballistát, közülük a Balmazújvárostól érkező Adrian Rust, aki ezzel debütálhatott az I. ligában.

Hirdetés
Hirdetés

A szentgyörgyi csapat főként védekezésre rendezkedett be, ám a Craiova mezőfölénye a 28. percig meddőnek bizonyult. Ekkor Mateiu lerántása miatt büntetőhöz jutottak, de Fedele lövését bravúrral hárította az idén eddig csak kupameccseken védő Fejér Béla. Ezzel szemben, 8 perccel később a vendégek első kaput eltaláló labdája a hálóban kötött ki: a balról a tizenhatosra betörő Florin Ștefan beadását a túloldalon érkező Alekszandr Karnickij vágta a rövid sarokba.

Ráadásul az 57. percben emberhátrányba került a Craiova, miután Alexandru Mitrița négy perc alatt két sárgát szedett össze műesésért. Ezt követően az OSK több óriási gólhelyzetet is kialakított, az egyik után azonban visszakontrázott a hazai csapat, és Burlacu kiegyenlített a 83. percben. A ráadásban az ekkor már kettős emberelőnyben játszó szentgyörgyiek megszerezték a vezetést, de Radu Petrescu játékvezető – a kapus akadályozására hivatkozva – érvénytelenítette a találatot.

A 15. forduló további eredményei: Astra – Jászvásár 1–2, Viitorul –Chiajna 0–0, CFR Cluj – Dunărea Călărași 0–0, FC Hermannstadt – FC Botoșani – elhalasztva. Az élmezőny a lapzárta utáni FCSB – Dinamo mérkőzés előtt: 1. CFR 30, 2. FCSB 27, 3. Craiova 26, …7. Sepsi OSK 20.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük