Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Esély a magyaroknak

Noha az anyaországi sportsajtó csak a legutolsó lehetőségként említi azt, hogy az év végi, katari labdarúgó-világbajnokság márciusi pótselejtezőiről kizárt Oroszország helyébe Magyarország léphet, a romániai gsp.ro hírportál ennél sokkal nagyobb valószínűséget lát ebben.

Hirdetés
Hirdetés

A román elemzés eleve kizárja azokat a javaslatokat, amelyek alapján az orosz ellenfél nélkül maradt lengyelek, illetve csehek és svédek hármas tornán döntsék el a vb-résztvevő kilétét. A bukaresti újságírók szerint egyáltalán nem valószínű (az sem), hogy Lengyelország mérkőzés nélkül továbbjusson, majd a svéd–cseh mérkőzés győztesével játsszon. Ennél valószínűbb – fejtegetik –, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vagy az oroszok fő selejtező csoportja harmadik helyezettjének adja a pótselejtezős helyet (Szlovákia Oroszország mögött harmadik lett a H-csoportban), vagy pedig annak a válogatottnak, amely a Nemzetek Ligája (NL) által kínált két pótselejtezős hely első „lemaradója”. Nos, ez éppen Magyarország, hiszen megnyerte B-ligás csoportját, és az NL értékrangsorában harmadik helyen állt. Az első két helyezett Ausztria és Wales, és mivel ők az alapcsoportból nem jutottak vb-re vagy vb-selejtezőre, övék a két NL-hely, Magyarország pedig hajszál híján lemaradt. Ha a FIFA emellett a változat mellett dönt, magyar–lengyel pótselejtező lesz március 24-én.

Az elemzők – akárcsak a FIFA-nyilatkozatok – megjegyzik, a számolgatást és megoldáskeresést azonnal felülírhatja az, ha az orosz–ukrán háború rövid időn lezárul úgy, hogy az oroszok beszüntetik a fegyveres támadásokat, és kivonulnak Ukrajnából. Ha a háborúnak netán úgy lesz vége, hogy Ukrajna kénytelen lesz megadnia magát, az oroszok elleni sportbüntetések, eltiltások, felfüggesztések, kizárások stb. érvényben maradhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük