Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Labdakergető székelyföldi kislányok

A 15 év alatti leány labdarúgók romániai válogatottjának szerveztek újabb edzőtábort a február 23. és március 2. között. Az edzőtábor 25 tagú játékoskeretének névsorában három székelyföldi kislány is szerepel: Balog Boglárka (FK Csíkszereda) kapus, Szőke Eszter (FK Csíkszereda) középpályás és Fülöp Boglárka (Sepsi OSK) csatár. Meghívásuk a klubjaiknál zajló munka komolyságát is jelzi. Az U15-ös korosztály felkészítésére különleges figyelmet fordít a szakszövetség, mert a kidolgozott futballstratégia szövegében egyebek között rögzítették, hogy Romániának a 2028-as vagy 2032-as nyári olimpiák időszakáig van esélye ütőképes női labdarúgó-válogatottat kialakítani, és a távlati terv éppen az olimpiai részvétel.

Elfogyhat a metángáz?

A román sportsajtóban már kész tényként emlegetik azt, hogy a Medgyesi Gázmetán csapata az alapszakasz végén visszalép az 1. Ligából, nem vesz részt az alsóházi rájátszásban. Lapértesülések szerint a szászföldi csapat anyagi helyzete kilátástalan, a klub óriási adósságokat halmozott. Két hét leforgása alatt kétszer büntették a klubot: 2022. február 11-én 2 pont levonás a Ronaldo Deaconu játékossal szembeni bérhátralékok miatt, február 23-án 8 pont levonás amiatt, hogy nem fizették ki Mihai Teja korábbi edzőnek és segítőinek a teljes bérét, jutalékát, ezáltal szerződést sértettek.

A gsp.ro hírportál emlékeztet, ha valamelyik csapat a bajnokság vége előtt visszalép, az elmaradt mérkőzések tévéközvetítési jogdíjainak kifizetése a többi csapatra hárul. Az összeg mérkőzésenként csaknem 100 ezer euró, amit az alsóház résztvevőinek kell kifizetniük. Avagy visszafizetniük, ha a bajnokság kezdetén már átvették a pénzt. A helyzet azért is kényes, mert korábban az utolsó helyen álló Academica Clinceni háza tájáról is felröppentek hírek az idő előtti visszalépésről. Az 1. Liga alsóházi rájátszásában 9–9 mérkőzés várna a csapatokra, mert visszavágók nem lesznek, de az említett kilépés(ek) esetén csökken a mérkőzések száma, és a televíziós közvetítések ügyvitelének jogával rendelkező eAD társaság jogszerűen behajthatja a kártérítést. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük