Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Összeállt a csapat

Összeállt a csapat Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a minap közzétette az ország férfi A-válogatottja szakmai stábjának összetételét. Ritka, sőt lehet, egyedi eset, hogy ennyire részletes névsort ismertetnek nyilvánosan. Emiatt sokan talán nem is gondolták volna, hogy mennyiféle konkrét feladatkör létezik egy nemzeti válogatottnál.

Szövetségi kapitány és vezetőedző: Edward (Edi) Iordănescu, másodedzők: Ionel Gane és Florin Constantinovici, kapusedző: Leontin Toader. A teljes, még a főszakács nevét is tartalmazó stáblistát most nem soroljuk fel, de megfigyelhető, hogy magyar nemzetiségű személy nem kapott helyet benne, noha az elmúlt téli ünnepek időszakában a szakszövetség erdélyi magyartól, Bölöni Lászlótól várta a megoldást, sokáig ő volt a fő jelölt a szövetségi kapitányi megbízatásra.

Hirdetés
Hirdetés

A román válogatott – a Nemzetek Ligája júniusi rajtjára készülve – március 25-én Bukarestben a görög válogatottal játszik barátságos mérkőzést, 29-én pedig izraeli vendégjáték szerepel a programban. A Nemzetek Ligája B-osztályának 3. csoportjában Románia ellenfele Bosznia-Hercegovina, Finnország és Montenegró. A szakszövetség csoportgyőzelmet vár a csapattól, hogy ezáltal eggyel több esélye legyen kijutni a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük