Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közel volt a döntő

Közel volt a döntő Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK ifjúsági II-es pingpongozói két bronzérmet szereztek a február 25–26-án Újszentesen megrendezett serdülő országos csapatbajnokságon. A Kerekes Barnabás edzette fiúcsapat harmadikként zárt, de fiú párosban szintén a dobogó legalacsonyabb fokára állhattak fel.

A Canea-Kocsis András, Pribeagu Sebastian, Kovács Kristóf István és Handra Márk összeállítású Nagy Mózes SK csapata az első helyen fejezte be a selejtezőcsoportot, miután magabiztos játékkal verte a Slatinai MSK, a Slatinai ISK és a Craiovai ISK alakulatát. A főtábla első körében a kézdivásárhelyiek 3–0-ra verték az FC Argeș Pitești gárdáját, majd következett a Székelyudvarhelyi ISK I. elleni 3–0-s diadal. A céhes városiak az elődöntőben a Besztercei MSK I-gyel találkoztak, amelytől sajnos 3–1-ra kaptak ki, és így harmadikok lettek a fiúk csapatversenyében. A felsőháromszéki sportklub a lányok versenyében is érdekelt volt, sportolói (Canea-Kocsis Abigél, Balázs Boglárka, Kolozsi Andrea, Bejan Boglárka) három sima sikerrel fejezték be a csoportküzdelmet, ám a főtáblára jutásért kiírt párharcot 3–1-re veszítették el a Buzăui MSK-vel szemben.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi ISK (Urus Kristóf, Lukács Balázs, Orosz Krisztián) is képviseltette magát a viadalon: a megyeszékhelyi gárda két győzelemmel jutott túl a csoporton, majd a megnyert selejtezőmeccs után következett a főtábla első köre, ahol 3–2-re kapott ki a Câmpulungi Akarattól. A megyeszékhelyi sportiskola lányegyüttese (Dénes Anna, Raluca Isar, Bende Hanna, Bujdosó Anna) egy győzelemmel és két vereséggel zárta a selejtezőt, és nem jutott fel a főtáblára.

Fiú párosban a kézdivásárhelyi Canea-Kocsis András és Sebastian Pribeagu összeállítású kettős a 64-es főtábla első körében ellenfél hiányában pihent, majd egészen az elődöntőig menetelt, ahol 3–0 arányú vereséget szenvedett a bukaresti Alex Boroica-David Cozma duótól, így bronzérem került a nyakukba. A Sepsi ISK versenyzője Urus Kristóf a Sepsi-SIC-es Márton Ádámmal az oldalán egészen a negyeddöntőig jutott, ahol a későbbi aranyérmestől, a Rareș Cueșdean-Luca Oprea párostól szenvedett 3–0-s vereséget.

Eredmények: csapatverseny, fiúk: 1. Bukaresti Steaua, 2. Besztercei MSK I., 3. Nagy Mózes SK, Bukaresti OK Klub; fiú páros: 1. Rareș Cueșdean-Luca Oprea, 2. Nagy Mihály-Robert Istrate, 3. Canea-Kocsis Andras-Sebastian Pribeagu, Cristian Podar-Patrik Anghel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük