Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elmarad Caroline Wozniacki búcsúmeccse

Elmarad Caroline Wozniacki búcsúmeccse Sport

A napokban további halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sportvilágban a koronavírus-járvány miatt. Több sportágban bércsökkentésekkel számolnak.

 

A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) közölte, hogy június 19-én kívánja újraindítani az első és másodosztályú bajnokságot. A találkozókat zárt kapuk mögött rendezik meg, a játékosok pedig – ha a hatóságok engedélyt adnak rá – május közepén állhatnak ismét edzésbe. A múlt héten az Ajax, az Alkmaar és a PSV Eindhoven is felszólította a KNVB-t, hogy nyilvánítsa befejezettnek az Eredivisie küzdelmeit a koronavírus-járvány miatt.

Május vége előtt nem folytatódhatnak a spanyol labdarúgó-bajnokság küzdelmei a liga elnöke szerint. Az ibériai országban április 26-ig van érvényben kijárási tilalom, és mint Javier Tebas kifejtette: számos lehetséges forgatókönyvvel készülnek. Legvalószínűbb opciónak a zártkapus mérkőzésekkel való újraindulást nevezte, ám nem zárta ki a korlátozott számú néző beengedésének lehetőségét sem. Hangsúlyozta: „lehetetlen” átfogó tárgyalások során eredményeket elérni a játékosok fizetésének csökkentésével kapcsolatban, hogy ezáltal csökkentsék a válság gazdasági hatásait, ám elvárja, hogy a klubok többsége jusson egyezségre a futballistákkal.

Tiltakoznak ugyanakkor a bérek redukálása ellen az olasz labdarúgó-bajnokság edzői, akik a játékosokhoz csatlakozva kritizálták a Serie A azon javaslatát: a járvány miatt a klubok csökkentsék kettő-négy hónapig járandóságukat. Az olasz trénereket képviselő szövetség (AIAC) szerint a liga javaslata „erőszakos” és elfogadhatatlan, mivel vannak olyan stábtagok, akiknek fizetése alacsonyabb az olasz átlagnál.

Egységesen 25 százalékkal csökken a játékosok, a stábtagok és a vezetők bére a Veszprém férfi kézilabdacsapatánál. A klub honlapjának keddi beszámolója szerint az érintettek feltételek nélkül fogadták el a márciustól júniusig megszorítást, amely az irodai alkalmazottakat, a mérkőzések rendezéséért felelős munkatársakat egyelőre nem érinti.

Csökkentették a Forma-1 vezetőinek fizetését is, míg az autósport királykategóriája dolgozóinak közel felét szabadságra küldték. A sorozat szóvivőjének beszámolója szerint a legmagasabb szintű vezetők fizetése ötödével csökkent, míg az elnök Chase Carey bevétele még nagyobb mértékben apadt meg.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság szervezői bejelentették, hogy újabb két versenyt, a május 31-re tervezett olaszországit és az egy héttel későbbre kiírt katalóniai futamot is elhalasztották. Korábban a szezonnyitó Katari Nagydíjat törölték, míg a spanyol és francia versenyeket elhalasztották.

Nem kerülhet sor Caroline Wozniacki május 18-ra tervezett búcsúmeccsére sem Koppenhágában. A volt világelső dán teniszező barátnőjével, a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai Serena Williamsszel csapott volna össze a teltházas Royal Arénában. A bemutató mérkőzésnek új időpontot keresnek a szervezők.

A koronavírus-járvány miatt nem folytatódik az olasz kosárlabda-bajnokság élvonala, az olasz szövetség kedd este jelentette be, hogy az idényben nem hirdetnek bajnokot, és egyetlen együttes sem esik ki a 17 csapatos ligából.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük