Felhívás!

Röviden

Röviden Kovászna megye

Járványmérleg

A prefektúra tegnap délutáni közlése szerint megyénkben április 8-án 57 fertőzött személyt tartottak nyilván, kettővel többet, mint kedden. 298 személy van intézményes karanténban, őket tesztelik; 970 személy számára házi elkülönítés van érvényben. A legutóbbi, vagyis 7-ei jelentés óta megyeszerte 198 személy számára ért véget a lakhelyi elkülönítés az egészségügyi felelősök láttamozásával, 6 távozhatott a karanténból.

A közlemény beszámolt a rendőrség és csendőrség által teljesített szolgálati megbízatásokról is: 60 gépjárművet és összesen 249 személyt kísértek a megyehatárig, 39 személyt intézményes karanténba helyeztek, 829 személy esetében ellenőrizték a karantén, illetve házi elkülönítés előírásainak betartását, 185 karantén- és egyéni elkülönítési helyszínen végeztek ellenőrzést, 25 különféle vállalkozásnál, kereskedelmi társaságnál ellenőrizték a szükségállapot és a többi, a katonai rendelet érvényességi időszakára előírt szabályok betartását. Az eltelt 24 óra alatt a csendőrök és rendőrök 76 alkalommal bírságoltak, összesen 116.000 lej értékben.

 

Nyilatkozatokat osztanak

Sepsiszentgyörgy önkormányzata újabb 50 ezer saját felelősségű nyilatkozatot és több mint 1200 darab egyliteres kiszerelésű kézfertőtlenítőt vásárolt közbeszerzésen, ezeket a város lépcsőházaiban helyezik el a lakók megsegítésére. A nyilatkozatok az üzletekben is megtalálhatók lesznek. Az egyliteres üvegeket a lehetőségekhez mérten valahová rögzíteni fogják a lépcsőházakban.

 

Kényszerleállás a konfekciókban

A New Fashion és Zarah Moden készruhagyárak varrodai részlegeinek dolgozói ún. műszaki munkanélküliség miatt otthon vannak. A gyár vezetőségének tájékoztatása szerint április 20-án újraértékelik a helyzetet, és annak függvényében döntenek. A logisztikai és a termék-véglegesítő részlegek dolgoznak, mivel nem engedhetik meg magunknak a teljes leállást, ugyanis azzal 1600 ember munkahelyét sodornák veszélybe. „Maszkokat és kesztyűket osztottunk szét, naponta fertőtlenítünk, mindenki munkába jövetelkor biztosít minket arról, hogy nem lázas, és nem találkozott külföldről hazaérkezett rokonnal, baráttal” – közölte Bakk-Vitális Kinga vezérigazgató. Hozzátette: ha dolgozunk, és kijárunk a házból, nagyobb annak a veszélye, hogy megfertőződünk, viszont ha nem dolgozunk, akkor nem lesz munkahelyünk.

 

Vírusmentes Kézdivásárhelyért

Tegnap az önkormányzat munkatársai maszkokat tettek be a kinyomtatott saját felelősségű nyilatkozatok mellé az idősebbik generáció számára a 9-es és 10-es Bertisbe, a Mitu-Házhoz, a Bene Boltba, a Benedek húsüzletbe, a Kaufland, Penny, Lidl, Profi áruházakhoz, mindkét Diószegi- és mindkét Amigo-üzletbe, továbbá Sárfalván (Csemege kisüzlet) és Nyujtódon (Anda-Panda kisüzlet). A maszkokhoz a nyersanyagot a Zarah Moden biztosította, aki szeretne besegíteni a varrásba, a New Fashion kapusházából vehet el kiszabott maszkokat. Köszönik a Wegener Pro Sanitate Alapítványnak, a Nők Egyesületének, a Felsőháromszéki Kézműves Egyesületnek és Református Egyház tagjainak a segítséget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 9., 9:56
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A “Járványmérleg” című bejegyzéshez fűzném hozza, hogy a jelen álláspont (protokol) szerint, az intézményes karanténban levő személyeket csak akkor tesztelik, ha van valamilyen tünete az esetleges megbetegedésnek.