Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elfogyott a végére a SIC

Elfogyott a végére a SIC Sport

A favoritnak számító Sepsi-SIC másodszor is alulmaradt Aradon a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjében, a trónkövetelő FCC Baschet kiegyenlítette a párharc állását (2–2) az egyik fél három győzelméig tartó fináléban. A sorsdöntő ötödik összecsapást szombaton, Sepsiszentgyörgyön rendezik.

Daniel Raber kosara vezette fel a házigazda Arad és a címvédő Sepsi-SIC közti szerdai, negyedik párharcot, mire válaszként a túloldalon a végig szédületesen játszó Andreona Keys értékesítette mindkét büntetődobását. Fraser és Vitulova kosárpárbajával folytatódott a mérkőzés, majd a Maros-partiak kerültek lépéselőnybe, akik egy 9–0-s futással megléptek (14–6). Nem hagyták magukat a zöld-fehérek, Fraser és Cătinean jóvoltából felzárkóztak, majd Wallace egy triplával kiegyenlített 14-nél. Ghiță és Pasic kosárváltása után Keys még rátett egy lapáttal, így 19–16-ra hozta az első tíz percet a trónkövetelő.

Hirdetés
Hirdetés

A második etap elején Pasic és Fraser kosaraival rendezte sorait a Sepsi-SIC, de a 18. percig nem tudott ellépni, mivel minden kosarukra érkezett a válasz a túloldalon. Ekkor Cătinean villant meg, aki a palánk alatt és a hárompontos vonal mögül is eredményes tudott lenni, öt pontjának hála pedig hét pontos vezetéssel vonulhatott nagyszünetre a szentgyörgyi gárda (25–32). Az első 20 percben a kupagyőztes a 26 mezőnykísérletéből 12-őt értékesített.

A harmadik negyedben tovább tudta növelni előnyét a zöld-fehér mezes gárda, Fraser és Pasic gondoskodtak erről. A 26. percben a csapatkapitány hárompontosával már tíz pont volt közte (34–44), azonban Vitulováék újfent látótávolságon belülre kerültek (42–46). A szakasz végére azonban a távolról pontosan célzó Wallace és Ghizilă visszaállította a megnyugtató különbséget (46–55).

A slusszpoén azonban még hátravolt, az utolsó negyedben jött a feketeleves, a hazai tábor által hajtott aradiak 56-nál kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Ebből a lélektani hátrányból már nem tudott visszajönni a hajrában kapkodó, akciói befejezését siettető, s ekkor már pontatlanul játszó Sepsi-SIC. A végén a jóval tudatosabb aradiak győztek, életben tartva bajnoki álmaikat.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, döntő, 4. mérkőzés: Aradi FCC Baschet – Sepsi-SIC 67–63 (19–16, 6–16, 21–23, 21–8). Arad: Akathiotou 13/9, Vitulova 16/6, Keys 28, Vaida, Hadzovic 2. Cserék: Sutherland 6, Fleser, Mirne-Nagy, Manea, Ghiță 2. Edző: Bogdan Bulj. Sepsi-SIC: Cătinean 7/3, Jones, Podar 4, Fraser 18, Raber 8. Cserék: Pasic 14/6, Wallace 6/6, Ghizilă 6/6, Croitoru. Edző: Zoran Mikes. A párharc állása: 2–2.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük