Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Doppinggyanúba keveredett a Sepsi OSK egyik játékosa

Doppinggyanúba keveredett a Sepsi OSK egyik játékosa Sport

Egy hónappal korábban egy bajnoki mérkőzést követően adott pozitív doppingmintát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgó-együttes játékosa. A klub várja a B-próbát.

Hirdetés
Hirdetés

Cosmin Mateinak pozitív lett a doppingtesztje a február 4-én lejátszott Sepsi OSK–Universitatea Craiova összecsapást követően. A találkozót az oltyánok 3–1-re nyerték. A játékos 2022 nyarán csatlakozott a piros-fehér alakulathoz.

A háromszéki klub megerősítette, hogy a sportoló pozitív tesztet produkált, értesítést kapott a Nemzeti Doppingellenes Ügynökségtől arról, hogy az 5-metilhexan-2-amin nevű szert használta.

A Sepsi OSK elnöke, Diószegi László román sportportálok felkeresésére kifejtette, hogy két nappal ezelőtt érkezett a jelentés, most várják a B-próbát, amely hivatalosan is megerősíti, hogy a középpályás doppingolt, vagy sem. Hozzátette, a űlabdarúgó megfázással bajlódott, a gyógyszerekkel vihetett be szervezetébe olyan készítményt, amely a tiltólistán szerepel.

A 32 éves Cosmin Matei az Universitatea Craiova elleni meccs után még hat találkozón lépett pályára a Sepsi OSK színeiben. Az értesítést közvetlenül a hétvégi, FCSB elleni felsőházi rájátszás első fordulójának párharca előtt kapta kézhez, így a játékos nem került be a nevezett keretbe. A középpályás a sepsiszentgyörgyiek egyik legjobbja volt a jelenlegi szezonban, komolyan hozzájárult ahhoz, hogy a csapat ott van a play-offban, 25 mérkőzésen lépett pályára és négy gólt szerzett.

Hadnagy Attila: teljes mértékben megbízunk Mateiben

„Matei hívott fel telefonon, hogy kapott egy hivatalos dokumentumot, miszerint a doppingtesztje pozitív lett. Találtak valamit a szervezetében, elképzelhető, hogy például megfázáskor valamilyen szirupot, vagy hasonlót megivott, és abban volt benne a szer, ami lehet, nem is volt feltüntetve a csomagoláson. Várjuk, hogy mi lesz a B-teszt eredménye, úgy tudom, ezt ő kell kérje, hogy nézzék meg. Egyelőre semmi nem biztos, meglátjuk, hogy utána mi történik” – ismertette a helyzetet a Székely Sport érdeklődésére Hadnagy Attila, a Sepsi OSK klubigazgatója.

Mint kiemelte, több mint valószínű, hogy nem súlyos esetről van szó, hiszen a február eleji pozitív minta után Matei még játszhatott, sőt jelenleg is van játékjoga, nincs eltiltva, és a bajnokság folytatásában is pályára léphetne, ha nem lenne sérült.

Hadnagy Attila hangsúlyozta, biztos benne, hogy Matei, ha tudta volna, egyáltalán nem használja az illető terméket, amely a tiltott szert tartalmazta. „Beszélgettem vele, én teljes mértékben hiszek neki, az ő ártatlanságában, és biztos, hogy nem szedett be olyasmit, amit nem szabad” – jegyezte meg.

Horváth Bálint Ottó

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. március 19., 13:35
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Hát valljuk be ez azért nem valami jó hír . Meg kell várni az vizsgálat eredményét .Előre nem szabad ítélkezni . De egy biztos ,hogy csak úgy a fejemtől nem szedek be mindent . Ezt kellett volna tudni .