Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatkozik Iordănescu

Bemutatkozik Iordănescu Sport

Edzőmérkőzéseket játszik a román felnőtt labdarúgó-válogatott, a mai lesz az első olyan meccs, amelyen Edward Iordănescu irányítja a piros-sárga-kékeket. A trikolórok 20.15-kor a Ghencea Arénában a görögöket látják vendégül.

Hirdetés
Hirdetés

Az új szakember három újoncot hívott be a keretbe, a hátvéd Radu Drăgușin, a szélső Octavian Popescu és Marian Aioani kapus először öltheti magára a válogatott mezét. Román sajtóhírek szerint több játékos egészségügyi problémával küszködik, Dennis Man, Cristi Manea, Nicușor Bancu, Andrei Ivan, Vlad Chiricheș, Adrian Rus, Radu Drăgușin és Mihai Bordeianu sem tudott edzeni az elmúlt napokban.

Iordănescutól a román szakszövetség a 2024-es Európa-bajnokságra való kijutást várja el. A torna selejtezőmérkőzéséig még jó pár találkozót játszik a gárda, a görögök elleni hazai meccs után kedden 20.45-től Netanyában Izrael vendége lesz a válogatott. Ezt követik a Nemzetek Ligája-mérkőzések, ahonnan szintén ki lehet jutni a kontinenstornára. A román válogatott a B csoportban szerepel, Bosznia-Hercegovina, Finnország és Montenegró társaságában.

A magyar válogatott tegnap esti lapzártánk után Szerbiát fogadta a Puskás Arénában, majd kedden Belfastban lép pályára Észak-Írország ellen. Marco Rossi csapata az A-divízió 3. csoportjában az Európa-bajnoki ezüstérmes Angliával, az Eb-aranyérmes Olaszországgal és Németországgal méri majd össze erejét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük