Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon várják a videóbírót

Nagyon várják a videóbírót Sport

Gúnyrajznak is beillő térképet mutatott be a gsp.ro hírportál és a Gazeta Sporturilor napilap. „Csak Romániában és a Fekete-tengeren nincs videóbíró”, írják azzal kapcsolatosan, hogy a nyugat-európai országokhoz hasonlóan a kelet- és közép-európai államok többsége is bevezette az élvonalbeli futballmérkőzéseken a VAR (video assistant referee) néven ismert felülbíráló digitális rendszert.

Hirdetés
Hirdetés

Az övezetben Románia az egyike azoknak az országoknak, ahol késik a VAR, a bemutatása májusban, a folyamatos beiktatása pedig a következő bajnokságban esedékes. Az említett hírportál az 1. Liga alapszakaszát elemezve kimutatta mely csapatokat sújtotta legtöbbször és melyek számára volt előnyös a VAR hiánya. Megjegyzik, a VAR-használat esetén 7 pont helyett 9 pont lenne a Kolozsvári CFR előnye az FCSB-vel szemben. A Rapid javára 14-szer, kárára pedig 6-szor tévedtek súlyosabban a játékvezetők, az FCSB esetében 15-9 az arány, harmadik a CSU Craiova 17-12-vel, negyedik a Voluntari 9-5-tel.

A másik póluson az FC Botoșani a listavezető, 6-szor javára történtek tévedések, de 12-szer a kárára! Utóbbi mínusz pontokat is jelentett a csapatnak, amely lecsúszott a felsőházból. Második a Chindia szintén 6-12-es mutatókkal, harmadik a Mioveni 8-12-vel, negyedik a FCU Craiova 9-11-gyel. A Sepsi OSK egyik táblázaton sem került az első négy közé.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük