Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A bajnok oktatta az Ágyúsokat

A bajnok oktatta az Ágyúsokat Sport

A papírformának megfelelően mindkét hétvégi mérkőzésen legyűrte az újonc Háromszéki Ágyúsokat az Erste Liga-címvédő Csíkszeredai Sportklub, amely szombaton 7–4, vasárnap pedig 7–1 arányban győzött a Vákár Lajos Műjégpályán.

Hirdetés
Hirdetés

A Csíkszeredai Sportklub úgy lépett pályára szombaton a Háromszéki Ágyúsok ellen, hogy amennyiben minimum két pontot szerez, biztosan első helyen végez a romániai jégkorong-bajnokságban (az Erste Ligában az alapszakaszgyőzelmet már korábban bebiztosította a címvédő). A kék-fehérek ennek megfelelően az első két harmadot alaposan megnyomták, és ötgólos előnyre tettek szert (6–1). A harmadik szakaszban a csíkiak visszavettek a tempóból, a vendég háromszékiek pedig lefaragtak hátrányukból, előbb Alekszandr Bolsakov szépített, majd Ilyés Tamás váltotta gólra az emberelőnyt (6–3). A többszörös bajnok győzelme azonban nem forgott veszélyben, és ezzel együtt az alapszakasz-elsőség sem. A házigazdák hetedik gólját Andrej Taratuhin szerezte, majd az 58. percben Alekszandr Bolsakov beállította a 7–4-es végeredményt.

A vasárnapi összecsapás is hasonlóan alakult, az első harmadban háromgólos hátrányba került Pelle Torstensson csapata. A házigazdák Eduard Cășăneanu, Reisz Áron, Gyenyisz Kuljas és Jevgenyij Lapenkov révén vették be a háromszéki kaput (4–0), de a harmad vége előtt, a 19. percben Gecse Olivér passza után Ilyés Tamás szépített (4–1). Mint utóbb kiderült, ez volt az Ágyúsok egyetlen gólja ezen a találkozón. A folytatásban tovább növelte előnyét a Sportklub, a 21. percben Karel Kubát volt eredményes. Az utolsó játékrészben Eduard Cășăneanu és Reisz Áron jegyzett újabb találatot, a Csíkszeredai Sportklub magabiztosan nyerte a mérkőzést és az alapszakaszt is.

„Jégközelről látni és érezni a bajnok erejét minden fiatal hokisnak maradandó tapasztalat. Az Ágyús fiatalok is megtapasztalták milyen szezon közben egy nagyágyúval szembe kerülni. Tudni való, hogy a mérkőzés a legjobb edzés. Nekünk is a felkészülésünk fontos eleme volt ez a hétvége. Megtapasztaltuk egy gyorsabb, erősebb, pontosabb, profi ellenfél átütő erejét, amiből majd lehet meríteni a következő hétvégén a Galac ellen” – értékeltek közösségi oldalukon a Háromszéki Ágyúsok.

A hétvége meglepetését Brassóban jegyezhettük, ahol a Bukaresti Steauának sikerült behúznia a Galaci VSK elleni második meccsét.

Eredmények: Csíkszeredai Sportklub – Háromszéki Ágyúsok 7–4 (3–0, 3–1, 1–3). Gólszerzők: Láday Tamás (2., 23.), Andrej Taratuhin (8., 54.), Eduard Cășăneanu (19.), David Stach (33.), Jevgenyij Szkacskov (36.), illetve Vitalij Karamnov (24.), Alekszandr Bolsakov (41., 58.), Ilyés Tamás (47.). Csíkszeredai Sportklub – Háromszéki Ágyúsok 7–1 (4–1, 1–0, 2–0). Gólszerzők: Eduard Cășăneanu (6., 54.), Reisz Áron (9., 52.), Gyenyisz Kuljas (13.), Jevgenyij Lapenkov (18.), Karel Kubát (21.), illetve Ilyés Tamás (19.).

A bajnokság állása: 1. Csíkszeredai Sportklub 28 mérkőzés/73 pont, 2. Gyergyói HK 22/50, 3. Brassói Corona 23/44, 4. Galaci VSK 20/34, 5. Háromszéki Ágyúsok 20/33, 6. Bukaresti Steaua 21/21, 7. Sapientia U23 20/6, 8. Sportul Studențesc 20/0.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük