Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb laza százas a Sepsi–SIC-nek

Újabb laza százas a Sepsi–SIC-nek Sport

Utolsó mérkőzését játszotta a saját rendezésű Román-kupabeli Final Four előtt a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, amely a tegnapi edzőmeccsnek is beillő találkozón 58 pontot számolt rá a vendég Bukaresti Agronomiára a Nemzeti Liga 22. fordulójában. A Fraser, Orbán és Jones pontjaira támaszkodó zöld-fehérek gyakorlatilag átrohantak ellenlábasukon és jó előjelekkel várhatják az Alexandria elleni szombati elődöntőt.

Hirdetés
Hirdetés

A vendégek szerezték a találkozó első kosarát, Anca Sipos kétpontosára Orbán Nikolett szintén egy közelivel válaszolt, majd Jovana Pasic triplájával átvette a vezetést a Sepsi–SIC. Jones is hozzátett kettőt, Orbán és Pasic pedig felváltva pontozott, miközben a vendég lehetőségek kimaradtak, így gyorsan kétszámjegyűvé vált a különbség. Elkapták a fonalat a zöld-fehérek, végül 30–16-ra hozták az első negyedet.

Daniel Raber 7–0-s futása vezette fel a második tíz percet, amelyben szintén a háromszékiek akarata érvényesült, a negyed derekára Anamaria Pop hármasával már 25 ponttal vezetett a házigazda (43–18). Erre rátettek még egy lapáttal a zöld-fehérek, Jones és Pasic is pontosan célzott távolról, így 33 pontos sepsiszentgyörgyi előnnyel mehettek nagyszünetre a csapatok (60–27).

A második félidőben is gyakorolhatták a különböző játékszituációkat a szentgyörgyiek, akik gond nélkül szlalomoztak végig a vendégvédelmen, tovább növelve előnyüket. Elfáradtak a bukarestiek, nem tudták útját állni a szentgyörgyi rohamoknak, de támadásban sem tudtak érvényesülni, így egyre nagyobb lett a differencia. Nem tudott felnőni ellenfeléhez az Agronomia, amely csupán 7 pontot szerzett a harmadik negyedben, így a Sepsi–SIC 83–34-es vezetéssel fordult rá a záró szakaszra, amely csupán formalitásnak bizonyult. 58 pontos különbséggel sima győzelmet aratott a Sepsi–SIC és favoritként készülhet a Román-kupa négyes döntőjére.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, 22. forduló: Sepsi–SIC – Bukaresti Agronomia 108–50 (30–16, 30–11, 23–7, 25–16). Sepsi-SIC: Pasic 13/9, Orbán 15, Jones 13/3, Podar 6, Fraser 22. Cserék: Botos, Wallace 9/9, Cătinean 4, Croitoru 4, Pop 9/9, Raber 13. Edző: Z. Mikes. Agronomia: Kovács 3/3, Cristea, Sipos 21/12, Militaru 2, Plavitu 7. Cserék: Stănescu 2, Bobar 6, Chitanu, Anastasescu, Panait 9. Edző: M. Sokic.

A hatszoros kupagyőztes Sepsi-SIC-nek a helyszínen is lehet szurkolni a hétvégi négyes döntőben. A hatályos járványügyi előírások értelmében a sportlétesítmény 30 százaléka használható, így a mérkőzéseken legfeljebb 1000 személy tartózkodhat a Sepsi Arénában. A négyes döntőre a napi jegy 15, a kétnapos belépő pedig 25 lejbe kerül. Elővételben csak a kétnapos jegyeket lehet megvásárolni. A jegyeket kedden és csütörtökön 14–18 óra, valamint szerdán és pénteken 9–13 óra között a Stadion utca 5. szám alatt lehet megvásárolni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások