Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Volt egészségügyi miniszter a Colectivről: mindent megtettünk, amit emberileg meg lehetett tenni

Volt egészségügyi miniszter a Colectivről: mindent megtettünk, amit emberileg meg lehetett tenni Románia

Több mint öt órán keresztül hallgatták ki a legfőbb ügyészségen Nicolae Bănicioiu volt egészségügyi minisztert a Colectiv-ügyben.

Hirdetés
Hirdetés

Nicolae Bănicioiut tanúként idézték be egy, a Colectiv-ügyből leválasztott dosszié kapcsán, amelyben az egészségügyi hatóságoknak a 2015 októberében történt tűzvészkor tanúsított fellépését vizsgálják.

Az ügyészségről távozó Bănicioiu úgy nyilatkozott a sajtónak, a nyomozó hatóság minden kérdésére válaszolt. “Higgyék el nekem, én is, a többiek is többet akartunk tenni, és higgyék el nekem: mindent megtettünk, ami emberileg csak lehetséges volt” – mondta a volt miniszter a négy évvel ezelőtti tragédiára utalva, nyomatékosítva, hogy semmiféle külföldi segítséget nem utasított el.

A volt tárcavezetőt megállította az utcán a Colectiv-tűzvész egyik túlélője, Mihai Grecea, és felelősségre vonta, amiért sok áldozatot hagytak ‘kutyák módjára meghalni’ a kórházakban.

“Első pillanattól azt mondtuk, hogy biztosítjuk a kezelés teljes költségét. Mindent megtettünk, amit emberileg meg lehetett tenni. Én is, az orvosok is. Ne vádolja a megmentőket. (…) Amikor az orvosok úgy döntöttek, külföldre küldtük a pácienseket. Ki döntött arról, hogy mikor indítsák útnak a pácienst? Az orvos. A miniszter nem szólhatott bele az orvosi kezelésbe” – magyarázta Bănicioiu.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások