Hirdetés
Hirdetés

A kormány egy egész törvénytervezet-csomagért felelősséget fog vállalni

A kormány egy egész törvénytervezet-csomagért felelősséget fog vállalni Románia

Felelősséget fog vállalni a kormány a parlament előtt egy törvénytervezet-csomagért, amely az igazságügyi törvények módosítását, a 2019/51-es sürgősségi kormányrendelet eltörlését és a költségvetési plafon törvényét tartalmazza – közölte pénteken Ludovic Orban miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányülés kezdetén Orban bejelentette: felelősségvállalással fogja elhalasztani a kormány az igazságügyi törvényekben leszögezett határidőket a bírák korhatár előtti nyugdíjazására, a bírói testületek háromtagúra bővítésére és a bírói karrier megkezdéséhez szükséges szakmai tapasztalat 2-ről 4 évre emelésére vonatkozóan. “Az a tervünk, hogy jövő évben hatályon kívül helyezzük ezeket az előírásokat, hogy azok többé ne létezzenek, és ne kelljen év végén halasztani őket” – mondta a miniszterelnök.

A három terminus elhalasztása után a kormány a 2019/51-es kormányrendeletet is hatályon kívül fogja helyezni, hogy lehetővé váljon az iskolába való ingázás költségeinek megtérítése.

Felelősséget fog vállalni továbbá a kabinet a költségvetési plafon törvénytervezetéért is, mert ez szükséges ahhoz, hogy később el tudják fogadni az állami költségvetés törvényét – mondta Orban.

A 114-es sürgősségi rendeletet is módosítják

A miniszterelnök a pénteki kormányülésen bejelentette: a kabinet felelősséget fog vállalni a parlament előtt a 114-es sürgősségi kormányrendelet “minden katasztrofális előírásának” eltörléséért is.

“Reméltem, hogy a parlamenti vita során – tudják, hogy a rendeletet jelenleg a képviselőházban vitatják – képesek leszünk hatályon kívül helyeztetni azokat a rendelkezéseket, amelyek véleményem szerint felbecsülhetetlen károkat okoztak a román gazdaságnak. Nem tudom, hogy ez sikerülni fog-e. Ellenkezőleg, a parlamentből, különböző bizottságokból olyan híreket kapok, hogy egyesek tovább akarnak rontani a 114-es rendelet előírásain” – mondta Ludovic Orban a kormányülésen.

A miniszterelnök szerint a kormány “köteles” megszüntetni a 114-es rendelet gazdaságra káros hatásait, és ezt valószínűleg csak felelősségvállalással fogja tudni elérni.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük