Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visszakérhetik a pénzüket digitális beutazási adatlap kitöltésének elmulasztásáért megbírságoltak

Visszakérhetik a pénzüket digitális beutazási adatlap kitöltésének elmulasztásáért megbírságoltak Románia

Megjelent szerdán a Hivatalos Közlönyben a digitális beutazási adatlap (PLF) kitöltésének elmulasztásáért kiszabott bírságok visszafizetésének eljárását rögzítő jogszabály.

Hirdetés
Hirdetés

A rendeletet a fejlesztési minisztérium dolgozta ki. E szerint az adatlap kitöltésének elmulasztásáért megbírságolt állampolgároknak a lakhelyük szerinti polgármesteri hivatal adóosztályán kell kérvényezniük az összeg kifizetését a szerdától számított 90 napon belül. A kéréshez csatolni kell a bírságról szóló jegyzőkönyvet és a kifizetési bizonylatot.

A minisztérium tájékoztatása szerint a kérést on-line is benyújtható e-mailen vagy a Privát Virtuális Tér elnevezésű platformon keresztül. Az összeget a polgármesteri hivatal adóosztálya a kérés benyújtásától számított legtöbb 45 napon belül utalja az ügyfél folyószámlájára, de felvehető készpénzben is az adóosztály pénztáránál.

A rendelet szerint nem kell kérvényt benyújtaniuk azoknak az állampolgároknak, akiket megbírságoltak az adatlap kitöltésének elmulasztása miatt, de a büntetést nem fizették ki. Esetükben semmisnek nyilvánítják a bírságról szóló jegyzőkönyvet. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 19., 10:38
    ÉRTÉKELÉS: 6

    A sok pénzt ha visszavenné az állam amit kiszórt az üdvöskéknek pályázati pénz gyanánt, az ország sok nyugati államot lepipálna!!!
    Csak Kézdi és környékén a sok bütürmec „gazda” annyi pénzt kapott potyára, hogy a környék összes utját újra aszfaltozhatnák belőle és még 1- 2 gyár építésére is maradna!!!!