Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az USR a miniszterelnök és az oktatási miniszter doktori dolgozatának ellenőrzését kéri

Az USR a miniszterelnök és az oktatási miniszter doktori dolgozatának ellenőrzését kéri Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői követelik, hogy az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNATDCU) vizsgálja meg Nicolae Ciucă miniszterelnök és Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter doktori disszertációját.

Hirdetés
Hirdetés

Egy keddi Facebook-bejegyzésben Cătălin Drulă USR-elnök rámutatott, már eltelt egy év azóta, hogy Sorin Cîmpeanu kérte saját doktori dolgozatának felülvizsgálatát a bukaresti Agrártudományi és Állatorvosi Egyetemtől, illetve hogy ezt követően küldjék el a dolgozatot a CNATDCU-nak is. „Nem tudni, hogy az azóta eltelt egy év alatt átvizsgálta-e valaki az oktatási miniszter dolgozatát, mert sem az egyetem, amelyet Sorin Cîmpeanu éveken át rektorként vezetett, sem az oktatási minisztérium nem hajlandó tájékoztatást adni” – áll a bejegyzésben.

Drulă szerint ugyanakkor Cîmpeanu arra használja az új tanügyi törvények tervezetét, „hogy védelmet nyújtson a plagizálóknak”.

Stelian Ion USR-s képviselő, volt igazságügyi miniszter felhívással fordult Klaus Iohannis államfőhöz, ne engedje meg, hogy a parlament a jelenlegi formájukban fogadja el a közvitára bocsátott tervezeteket, és gondoskodjon róla, hogy a Képzett Románia projekt gyakorlatba ültetésekor ne a politikai döntéshozók „személyes érdekeit” tartsák szem előtt.

Hozzátette, Ciucă és Cîmpeanu doktori disszertációját nyilvánosságra kell hozni, és ezeket „haladéktalanul” ellenőriznie kell a CNATDCU-nak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük