Felhívás!

Több száz személy tüntetett a parlament előtt a védőoltások kötelezővé tétele ellen

Több száz személy tüntetett a parlament előtt a védőoltások kötelezővé tétele ellen Románia

Több száz személy gyűlt össze vasárnap délután a parlament épülete előtti Izvor parkban szervezett tüntetésre, amelyen a többek között csecsemő és gyermekkorban beadandó védőoltások kötelezővé tételét szorgalmazó, parlamenti vita alatt álló jogszabálytervezet ellen tiltakoztak a résztvevők. A tiltakozó akciót a Szülők Egyesülete szervezte.

A “Nem az oltások ellen, hanem a döntési SZABADSÁG védelmében” szlogennel meghirdetett akciót további négy egyesület támogatta.

A tüntetők elégedetlenségüket fejezték ki a képviselőház asztalán levő törvénytervezetbe foglaltakkal szemben, melyek szerint bírságokat rónának ki azokra a szülőkre, akik megtagadják, hogy gyerekeik megkapják a kötelező védőoltásokat.

A délután 3 órakor elkezdődött tüntetésen a Románok Egységéért Szövetség (AUR) több tagja is jelen volt, köztük Claudiu Târziu és George Simion társelnökök.

Vasárnap délután több más városban – például Nagyszebenben és Nagyváradon – is szerveztek hasonló tüntetéseket.

Hétezer lejre bírságolták a szervezőt

Hétezer lejre bírságolták a védőoltások kötelezővé tétele elleni tüntetés szervezőjét – tájékoztat a csendőrség vasárnap késő esti közleménye.

A csendőrség szerint a szervező kihágást követett el, amennyiben nem gondoskodott arról, hogy az akción ne vegyenek többen részt, mint a megengedett száz személy, és nem tartotta be a járványhelyzetre vonatkozó többi szabályt sem.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 8., 14:09
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Igen,több százan tüntettek es nemcsak Bukarestben.Tüntettek Szebenben es Aradon is.Tüntettek a kötelező oltások es a kovid útlevél ellen.Az igazság az,hogy nem csak a gyerekek kötelező oltását akarjak megszavazni,hanem a felnőtteket is!Ha megszavazzák akkor bárkit , bármikor bele nyomhatnak bárkibe!!!Ha valaki ellenáll 11000 lej a büntetés .

 • User
  Dátum: 2021. március 8., 23:11
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A 2021.marcius 8.,10:33-asnak : -Huha baratom,ne is tagadd, te mar bekaptad a vedooltasodat, hogy igy bevadultal. Csak vigyazz ,hogy nehogy egy ev mulva harapni is kezdjel tole, mint a zombis amerikai filmekbe !