Felhívás!

Hétfőn 224.640 adag Pfizer-BioNTech oltás érkezik Romániába

Hétfőn 224.640 adag Pfizer-BioNTech oltás érkezik Romániába Románia

Újabb 224.640 adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezik hétfőn Romániába. A szállítmány légi úton érkezik Bukarestbe, Kolozsvárra és Temesvárra – tájékoztat vasárnapi közleményében a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság.

Az oltásadagokat a következőképpen osztják szét:

– Bukarest: 63.180 dózis;

– Brassó: 26.910 dózis;

– Kolozsvár: 29.250 dózis;

– Konstanca: 25.740 dózis;

– Craiova: 24.570 dózis;

– Iaşi: 29.250 dózis;

– Temesvár: 25.740 dózis.

A CNCAV hangsúlyozza, az oltóközpontokban mind a jelenlegi, mind az előző szállítmányokban kapott oltóanyagok használhatók, a megyei egészségügyi igazgatóságok által az országos és a regionális tárolóközpontokhoz benyújtott igénylések alapján.

A szállítási ütemterv értelmében a következő szállítmánynak március 15-én kellene az országba érkeznie, de még várják a gyártótól az időpont megerősítését.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 10., 9:47
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Es Kovaszna megye egyet sem kap belole!Ezek varjak,hogy az EU majd ellat minket oltoanyaggal.Mas orszagokkal nem kotnek szerzodest amelyek nem unios orszagok.Pedig a kinai volt legelore kifejlesztve es azzal oltottak be a ferde szemueket es le is gyurtek a virust ugymond.Nekunk pedig eladjak azt amit mashol betiltanak nem tudni miert.Nem ketelkedem megis mindenik hatasaban mert nem vagyok orvos.Biztosan egyiknek -masiknak a mellekhatasai kulomboznek.Jo lenne ha Romania is felebredne mar es korul nezne mashol is a vakcinaval kapcsolatban.A magyarok atoltottsag szempontjabol nagyon jol allnak.Europai szinten az elmezonyben vannak,a masodik helyen.Romania jovo ilyenkor sem lesz beoltva es persze ez a gazdasag ujrainditasat is keslelteti.De persze mi megengedhetjuk magunknak ezt a luxust.

 • User
  Dátum: 2021. március 11., 9:09
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Sok a mellépapolás. A vírus mindenképpen beleszól az eddigi életrendedben. Tehát mindenképp valami megváltozik. Ne ellenezd az oltást, mert enyhíteni tudja sokak szenvedését. Abban az esetben, ha a szerencsésebbek közé tartozik, nem jut a pokoli ATI -re. Ez pedig elég előny.