Felhívás!

Tizenöt megyében okozott károkat a kedvezőtlen időjárás

Tizenöt megyében okozott károkat a kedvezőtlen időjárás Románia

Tizenöt megye 21 településén okozott károkat az elmúlt 24 órában a kedvezőtlen időjárás.

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Krassó-Szörény, Konstanca, Gorj, Hargita, Iaşi, Maros, Neamţ, Szilágy, Szatmár, Tulcea és Vâlcea megyében adódtak problémák az esőzések és az erős szél miatt.

A katonai tűzoltóknak öt lakóházból, 37 pincéből és több mint 80 melléképületből kellett kiszivattyúzniuk a vizet. A viharos szél lesodorta négy épület tetőzetét, és kidöntött hat fát. A kidőlt fák 18 járművet rongáltak meg.

Az IGSU szerint Piatra Neamţ városban volt a legsúlyosabb a helyzet, itt több személynek el kellett hagynia a víz által veszélyeztetett otthonát. Neamţ megyében még mindig dolgoznak a katonai tűzoltók a víz házakból, kertekből, pincékből való kiszivattyúzásán.

A meteorológusok és hidrológusok által kiadott narancssárga és piros riasztások nyomán az IGSU 26 figyelmeztető üzenetet küldött a RO-ALERT rendszeren keresztül több Fehér, Arad, Bákó, Máramaros, Neamţ, Szatmár, Szilágy és Tulcea megyei település lakosságának – tájékoztat még a közlemény.

Csütörtök estig fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés van érvényben az ország egész területén.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.