Csütörtökön is zivatarok várhatók országszerte

Csütörtökön is zivatarok várhatók országszerte Életmód

Szinte az egész országra érvényes, fokozott légköri instabilitásra vonatkozó sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Az előrejelzések szerint csütörtök déltől 23 óráig a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Moldvában, valamint Erdély, Munténia és Dobrudzsa egy részén, illetve a hegyvidéki térségekben a fokozott légköri instabilitás miatt felhőszakadásokra lehet számítani, amelyeket villámlás, megerősödő szél és jégeső is kísérhet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25, elszórtan a 40-60 litert négyzetméterenként.

Péntek estig ugyanakkor fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben az ország nagy részére. Az érintett területeken villámlásoktól kísért felhőszakadások várhatók, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-25, helyenként a 35-40 litert négyzetméterenként.

A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy – főleg a síkvidéki térségekben, de helyenként másutt is – kellemetlen lesz a hőérzet a déli órákban, a hőmérséklet-páratartalom mutató elérheti, sőt meg is haladhatja a kritikus 80-as szintet.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.