Felhívás!

Tanügyminiszter: a szülők és a tanárok népszerűsítsék a védőoltást a tanulók körében

Tanügyminiszter: a szülők és a tanárok népszerűsítsék a védőoltást a tanulók körében Románia

Felhívást intézett az oktatási miniszter a szülőkhöz és a tanárokhoz, hogy népszerűsítsék a védőoltás fontosságát a 12 és 17 év közötti tanulók körében is.

Erre egy, a gyerekek oltásának fontosságáról szóló megbeszélésen került sor, amelyen Sorin Cîmpeanu mellett részt vett Florin Cîţu miniszterelnök, Valeriu Gheorghiţă, az országos oltási kampány koordinátora, valamint az UNICEF, a Tanulók Országos Tanácsa és a Szülői Egyesületek Országos Szövetségének képviselői is.

Az oktatási miniszter rámutatott, mindannyian azt szeretnénk, hogy jelenléti oktatással kezdődjön az új tanév szeptember 13-án, ehhez azonban arra van szükség, hogy minél többen megkapják a koronavírus elleni oltást, csak így térhetünk vissza a normalitáshoz. A tárcavezető felhívást intézett a szülőkhöz, tanárokhoz és más tanügyi alkalmazottakhoz, hogy népszerűsítsék az oltás fontosságát a 12 és 17 év közötti iskolások körében.

Cîmpeanu szerint a tanügyi alkalmazottak mintegy 60 százaléka oltatta be magát eddig koronavírus ellen, a 12 és 17 év közötti tanulók közül csaknem 100 ezren, a 18-19 éves diákok közül szintén 100 ezren vették fel az oltást.

Florin Cîţu kormányfő a megbeszélésen rámutatott, a gyerekek esetében a szülők vagy gyámok döntenek az oltásról, de egy felmérés eredményei azt mutatják, hogy a tanulók 45,5%-a fontosnak vagy nagyon fontosnak tartja beoltatni magát. “Oltási hajlandóság tekintetében ez egy jó kezdés a fiataloknál, sok tekintetben jobb, mint amit a felnőtteknél tapasztalunk. Örülünk, hogy eljutott az információ az ifjúsághoz” – fogalmazott.

A miniszterelnök azt is elmondta, az oltás jótékony hatásai megmutatkoznak napi megbetegedések, az intenzív osztályon kezelt fertőzöttek és az elhalálozások folyamatosan csökkenő számában. Hozzátette, ha a vakcinára jogosult lakosság nagy arányban beoltatja magát, nem kell tartani egy esetleges negyedik hullámtól. “Mindenki, aki beoltatja magát, saját maga és családjának biztonsága érdekében teszi” – nyomatékosította.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. június 22., 22:51
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Sok iskolàba amilyen igazgatókat nevezett ki a tanügy nem is lepődnèk meg,ha az igazgató maga oltanà be a gyereket ès tanàrt! Kèzdivàsàrhely egyik iskolàjàban az igazgató rendszeresen vezeti nèv szerint ki mivel oltatta be magàt ès hànyszor!!! Ez mennyire legàlis?! Nem sèrti a szemèlyi jogokat?! Semmitől sem rettennek vissza,mert azeremdèesz boszorkânykonyhàjàn neveltèk elő a főnököcskèket,akàr anno Szentkatolnàn a tyúkokat!!! Vèget kell/ kellene vetni a jàrvànynak,de az oltàs sem garancia! Olyan is van aki oltàs utàn lett súlyos beteg,de olyan is aki 2 szer is lebetegedett! Ha 1 oltàs kb 6 hónapot vèd az =0!!!
    99% vèdettsèget melyikük vàllal?! Ha mutàlódik,mert a virus így szokott mi èrtelme az oltàsnak?! Jobb lenne kideríteni kinek a műve a virus elszabadìtàsa?!