Hirdetés
Hirdetés

Eltüntetné a lakcímet a személyi igazolványról az USR-PLUS

Eltüntetné a lakcímet a személyi igazolványról az USR-PLUS Románia

Az USR-PLUS azt javasolja, hogy a lakcím többé ne legyen ráírva a személyi igazolványra, ami “sokkal rugalmasabb és természetesebb szavazási módot” eredményezne – jelentette be Dan Barna, a párt társelnöke.

Hirdetés
Hirdetés

“Egy másik fontos elem, amelyet a koalícióban megvitatunk és kollégáinknak is javasolni fogunk, hogy több európai ország példájára ne szerepeljen többé a lakhely a személyi igazolványon, hogy megszakítsuk ezt a némileg mesterséges kapcsolatot, amelyben a személy azonossága a személyi igazolványon szereplő lakhely meglététől függ” – mondta Dan Barna kedden egy sajtótájékoztatón.

Az USR-PLUS társelnöke úgy véli, hogy ez “a szavazáson való sokkal rugalmasabb és természetesebb részvételt” tenne lehetővé.

A romániai parlamenti és helyhatósági választásokon csak a lakóhely szerinti településen lehet szavazni.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. június 23., 9:18
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Remelem most nem akarjak, hogy kotelezoen mindenki kicserelje a szemelyazonossagi kartyajat es egy rakas penzt az allam csak ugy kidobjon az ablakon, nembeszelve arrol, hogy mindenki meg keteszer el kell latogasson a hivatalhoz, egyszer amikor a fotot csinaljak es egyszer amikor keszen van . Persze majd kell fizetni is egy bizonyos osszeget is. Ha nem akarjak, hogy a lakcim latszodjon szavazaskor, akkor modositsak a szoftvert, hogy amikor a kartyat vegighuzzak a leolvason, akkor ne irja ki a cimet. Majd mindenki lassan kicsereli a szemelyit amikor lejar. Ne csak azon gondolkozzanak, hogy milyen modon lehet tobb “pecsetet” megszerezni a kovetkezo valasztason, hanem csinaljanak valami pozitiv dolgot az embereknek is es akkor az emberek sajat maguktol mennek szavazni.