Hirdetés
Hirdetés

Az UEFA nem engedélyezi a müncheni stadion szivárványszínű díszkivilágítását

Az UEFA nem engedélyezi a müncheni stadion szivárványszínű díszkivilágítását Sport

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem engedi, hogy szivárványszínű díszkivilágítást kapjon a müncheni Allianz Arena a német és a magyar válogatott szerdai Európa-bajnoki mérkőzésén.

Hirdetés
Hirdetés

Az UEFA kedden közölte, hogy elutasítja Dieter Reiter müncheni főpolgármester indítványát, mely szerint a tolerancia jeleként a szivárvány színeivel világítanák meg az arénát az F csoport meccsére.

„Alapelvei szerint az UEFA politikai és vallási szempontból is semleges szervezet” – tudatta az európai szövetség. „A javaslatot politikai vonatkozásai miatt el kell utasítanunk, mivel az üzenete a magyar parlament döntésére irányul” – közölték.

Az Allianz Arenát így a korábbi terveknek megfelelően az UEFA, illetve a két részt vevő nemzet színeiben világítják ki. A kontinentális szervezet ugyanakkor azt ajánlotta a városházának, hogy jövő hétfőn, a meleg büszkeség napján vagy július 3. és 9. között, a meleg büszkeség hetén biztosítson szivárványszínű díszkivilágítást a müncheni stadionra.

A Bild című német lap már hétfőn arról írt, hogy az UEFA nem szeretné, ha a tolerancia jeleként a szivárvány színeivel világítanák meg az arénát szerda este, amikor Németország megmérkőzik Magyarországgal, ahol diszkriminálják a homoszexuálisokat.

Más német városok – köztük Frankfurt és Köln – ugyanakkor jelezték, hogy a német-magyar mérkőzés alatt tarka fényekbe öltöztetik a stadionjukat.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük