Felhívás!

Szombattól előjegyzés nélkül is megkaphatják az igénylők a koronavírus elleni oltást

Szombattól előjegyzés nélkül is megkaphatják az igénylők a koronavírus elleni oltást Románia

Szombattól előjegyzés nélkül is megkaphatják az igénylők a koronavírus elleni vakcinát bármely oltóközpontban, ehhez csak a személyi igazolványukat kell felmutatniuk – adta hírül szerdán az oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

A testület szerint szombattól kezdődően a 60 éven felüliek a nyitva tartási idő alatt bármikor jelentkezhetnek az oltásra, a 60 éven aluliakat pedig 14 órától fogadják előjegyzés nélkül.

A CNCAV megjegyzi, valamennyi oltóközpontnál lehet jelentkezni előzetes regisztráció nélkül, a várakozási idő a kiválasztott központ kapacitásától és az előjegyzéssel rendelkező jelentkezők számától függ. Utóbbiak elsőbbséget élveznek, a fennmaradó szabad helyekre pedig sorszámot osztanak azoknak, akik előzetes regisztráció nélkül kérik a vakcinát.

A testület ugyanakkor emlékeztet, május 4-étől 11-éig éjjel-nappal nyitva tartanak a brassói, a bukaresti, a kolozsvári, a konstancai, a craiovai, a iaşi-i és a temesvári katonakórházban kialakított oltóközpontok, ahol bárki, előjegyzés nélkül jelentkezhet koronavírus elleni oltásra.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.