Felhívás!

Gheorghiță: az AstraZeneca oltóközpontok többsége Pfizer-vakcinát is kap majd

Gheorghiță: az AstraZeneca oltóközpontok többsége Pfizer-vakcinát is kap majd Románia

Szombattól kezdődően az AstraZeneca oltási központok többsége “nagy valószínűséggel” Pfizer-vakcinát is kap – jelentette ki szerdán Valeriu Gheorghiţă, az országos oltáskampány koordinátora.

A központokban azonban folytatódik az immunizálás az AstraZeneca termékével is, hogy biztosítsák az első dózissal már beoltott személyek második dózissal való beoltását is. Minden megyében marad legalább egy oltási központ, amely továbbra is az AstraZeneca termékével immunizál.

Hozzátette, csütörtökig a megyei közegészségügyi igazgatóságok elküldik a kimutatást, hogy mely központok oltanak továbbra is az AstraZeneca termékével.

Túlterhelés miatt állt le az oltási nyilvántartás

A nagyon rövid idő alatt regisztrált nagyon nagyszámú belépés okozta az országos elektronikus oltási nyilvántartás (RENV) rendszerében szerda reggel fellépett működési hibát – jelentette ki Valeriu Gheorghiţă.

“Műszaki jellegű problémáról volt szó, amelyet az adatbázist kezelő IT-szakemberek azonosítottak és ésszerű időn belül kijavítottak, ez a meghibásodás nyilván akadályozta az immunizálás menetét, mivel a beoltott személyeket nem lehetett regisztrálni a platformon. Úgy tűnik, hogy nagyon rövid idő alatt, nagyon sokan, több mint 40.000-en próbáltak belépni, ez okozta a működési hibát” – magyarázta a kampány koordinátora.

Hozzátette, a platformot folyamatosan optimalizálják, így csökken a hasonló hibák előfordulási kockázata.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.