Felhívás!

Tánczos: két kivizsgálás is folyamatban van az Ozsdolán kilőtt medve ügyében

Tánczos: két kivizsgálás is folyamatban van az Ozsdolán kilőtt medve ügyében Románia

Két kivizsgálás is folyamatban van a Kovászna megyében kilőtt medve ügyében, az egyiket a Környezetvédelmi Őrség, a másikat az erdészeti őrség indította – jelentette ki szerda esti sajtótájékoztatóján Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Tánczos leszögezte, amíg a két kivizsgálás nem zárul le, nem kívánja kommentálni az ügyet, és nem kíván nyilatkozni azokról a dokumentumokról sem, amelyek ellenőrzése zajlik.

A miniszter rámutatott, a környezetvédelmi tárca február 17-én adott engedélyt egy medve kilövésére az érintett területen. A rendelet megjelent a Hivatalos Közlönyben, végrehajtásáért a vadászegyesület volt a felelős, gyakorlatba ültetési módjának ellenőrzése pedig a megyei ügynökségekre és az erdészeti őrségre hárult.

“A vizsgálatnak azt kell kiderítenie, hogy betartották-e az idevágó törvényt a medve kilövésekor, illetve kétséget kizáróan meg kell állapítani, hogy azt a példányt vadászták-e le, amelyre megkapták a kilövési engedélyt” – mondta Tánczos.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 6., 9:57
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Bla bla….egy bandaba muzsikaltok, politikai alapon…errol tudtak a fejesek is ilyen peldany 70000 euro. Minden csoda 3 napig tart, s szepen az emberkek elfelejtik ti meg egy jo palinka mellett elrohogitek.

 • User
  Dátum: 2021. május 6., 9:13
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ilyen mikor a kornyezetvedelmi miniszter lepaktal az ellenfellel es Kovaszna Megyebe jar medve lesbe es iszogatni ilyen olyan uzletemberekkel, elore a medve borere! Nem ismeri a mondast a kedves miniszter ur? Meg kellett volna kerdeze a vadort a medvelesbe ahol volt mert az biztos tudta volna, hogy nem jo inni elore a medve borere!

 • User
  Dátum: 2021. május 6., 9:30
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ossze vissza beszel kerem, meg nem mondta senki meg neki. Van 6000 medve de novekvoben van a szam, de nem tudja senki mennyi van pontosan. Most tudja vagy nem? Persze, hogy nem tartottak be a torvenyt, ezt jol tudja csak filozofal ossze vissza, adott engedelyt akkor on kellett volna megmondja hogy melyik reszen szabad vadaszni, mert ilyen medvet csak egy etetonel lehet megloni, olyannal mint amilyenel jart magacska is Kovaszna megyeben. Az erdeszeti orsegnek semmi koze a medve populaciohoz, ezt is kellene tudja egy miniszter aki medve lesbe jar!

 • User
  Dátum: 2021. május 6., 12:19
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Nevetséges a miniszter!😂
  Amolyan “A miniszter félrelép” mellébeszél! Dúsgazdag embereknek soha nem volt törvény! Még 1 gyilkosságot is eltussolnának!
  Kaptak 1 engedélyt miniatür kukázó medvére és kilőtték a környék legszebb példányát, amely szabályozta részben a medvepopulációt! Ritkította párzáskor a gyengébb példányokat!
  A vadőrök és az önkinevezett igazgatókat kellene meneszteni!
  Van baj elég Ozsdolán..Láros, földosztó bizottság….Amig párat nem kötnek meg, addig nem lesz rend Bangladesben🤣😄