Felhívás!

Szívügyük a szív

A Román Kardiológiai Társaság országos program kidolgozását és alkalmazását sürgeti a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése és hatékonyabb kezelése érdekében.

A társaság jelentése rámutat, Romániában évente a halálesetek 60 százalékának közvetlen vagy közvetett oka a szív és érrendszer megbetegedése. Statisztikáik szerint 2001-2016-os időszakban 70 százalékkal emelkedett az olyan esetek száma, ahol a halált magas vérnyomás és annak következményei, szövődményei okozták. Ebben nagy szerepet játszhatott az is, hogy sokan nem is tudtak arról, hogy vérnyomásuk számértékei elérték a veszélyességi szintet. A helyzet nem sokat változott.

A szakorvosokat, kutatókat tömörítő kardiológiai társaság jelentése szerint a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen és a hatékony gyógyítás érdekében fontos a tájékoztatás és tudatosítás, illetve az egészségi állapot rendszeresebb, gyakoribb felmérése, majd – szükség esetén – a leghatékonyabb gyógymódok alkalmazása, lehetőleg még mielőtt a betegség krónikussá válna.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.